RODA’23 kijkt nog omhoog

RODA ’23 kijkt nog omhoog

RODA’23 kan dankzij een 3-0 overwinning op ZSGOWMS weer omhoog kijken. Na een serie zonder overwinning neemt de ploeg van Ruud Visser voorlopig weer even afstand van de onderste plaatsten.

Visser: “Ik wil naar de derde of vierde plek en denk echt dat dat haalbaar is. Ook al staan er nog veel ploegen boven ons het verschil op de ranglijst is maar zes punten. Daarnaast ontmoeten we elkaar allemaal nog. Het is zeker nog niet gespeeld.” Het verschil met de concurrenten mag dan maar zes punten bedragen, het verschil met de teams onderin is maar vier punten. De streep aan de onderkant is dus dichterbij dan aan de bovenkant. Visser: “Wij zijn echt te goed om naar onderen te kijken. Dat doe ik dan ook niet. Nog vier of vijf punten en dan zijn we echt veilig maar daar wil ik helemaal niet mee bezig zijn.”

Tegen ZSGOWMS, dat vorige week met 6-4 won van DHSC, speelde de ploeg van Visser wederom zonder Tim Steij. Visser: “Tim scoort te weinig en op een gegeven moment moet je dan iemand anders de kans geven”.  Met Melvin Joling voor Steij en Maiko Stouthart en Joey Hartlooper als overige aanvallers hadden de Bovenkerkers geen problemen met de ploeg van Rob Rijnink. De 1-0 van Stouthart kwam uit een standaard situatie. De corner van Stef Leliveld werd door Stouthart goed binnegekopt. Visser: “We werken al weken aan de standaard situaties en nu werpt het eindelijk zijn vruchten af”.

Het duurde echter tot tien minuten voor tijd voordat de beslissing viel. De razend snelle Joey Hartlooper liep zijn tegenstander voorbij als of hij er niet stond en zorgde er voor dat Stouthart zijn tweede van de middag kon maken. Invaller Tim Steij maakte er vklak voor tijd, in tweede instantie, nog 3-0 van.

Visser: “De laatste twee weken is er iets veranderd in de ploeg. We willen omhoog op die ranglijst. Iedereen is zich daar van bewust. We zijn feller geworden. Als dit zo doorgaat dan komen we een heel eind.”

foto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)