RODA’23 klaar voor bekerkraker tegen Spakenburg

Zondag tweede klasseer RODA’23 uit Bovenkerk neemt het zaterdagmiddag om 17:00 uur op tegen Topklasser Spakenburg.  Beide clubs hebben de pech dat ze een extra ronde moeten spelen om de laatste 32 van het bekertoernooi te bereiken. De loting voor de 1/16e finales is op 9 januari en zal door Het Amsterdamsche Voetbal LIVE verslagen worden.

Donderdagavond werkte de ploeg van Marco Bragonje haar laatste training af voor het duel met de Topklasser. De club pakt voor de ontmoeting met het ‘grote’ Spakenburg flink uit. Na afloop zal er, ongeacht de uitslag, een feest zijn en vooraf geeft trainer Marco Bragonje aan alle sponsors van de club zijn visie op het duel en verteld hij wat zijn plannen zijn met het eerste elftal.

1525242_10203132346688967_1668864461_n

In de tweede ronde schakelde de ploeg uit Bovenkerk, LSVV uit Zuid Scharwoude uit. Strafschoppen moesten er toen aan te pas komen. Spakenburg, de nummer drie van de Topklasse, versloeg in de vorige ronde hoofdklasser Hollandia. De verwachting is dat er veel supporters mee zullen komen omdat het ook voor Spakenburg de laatste wedstrijd van het jaar is.

Een paar jaar geleden zorgde RODA, toen nog onder leiding van Ruud Visser, bijna voor een stunt door de bekerhouder en hoofdklasser Odin’59 uit te schakelen. Pas na strafschoppen werd er toen verloren.

Het duel tussen RODA’23 en Spakenburg begint zaterdag om 17:00 uur aan de Noorddammerweg.

Foto’s Pascal Zegwaard

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)