Roda’23 ondanks vroege voorsprong onderuit bij Arsenal

In de zondag derde klasse C is Roda’23 er niet in geslaagd om te winnen van Arsenal. Hoewel de Bovenkerkers vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen moesten ze na negentig minuten toch heeft hoofd buigen voor de koploper: 3-1.

Roda’23 kwam furieus uit de startblokken en wist al in de derde minuut van het duel op voorsprong te komen nadat Lennart Rust een voorzet van Mitchell Bakker wist binnen te tikken. Ondanks de snelle voorsprong liet Arsenal zich niet uit het veld slaan en gingen de Amsterdammers opzoek naar de gelijkmaker.

IMG_2434

Arsenal groeide in de wedstrijd en was met name in de omschakeling levensgevaarlijk. Na een goede fase van de thuisploeg waarin geen doelpunten vielen was het vijf minuten voor rust toch raak toen Melvin Holwijn een voorzet wist binnen te tikken. Vlak voor rust ging het opnieuw mis voor Roda’23. Opnieuw werd er niet scherp verdedigd en kon Arsenal via een schot van Onasis Gyamfi nog voor rust de leiding in de wedstrijd over nemen.

Hoewel Roda’23 goed aan het duel begon lieten de Bovenkerkers de wedstrijd gedurende de eerste helft toch uit handen glippen. Ook na de rust was het meteen weer Arsenal dat probeerde de voorsprong verder uit te breiden. Na een goede periode van Arsenal waarin niet werd gescoord probeerde Roda’23 de wedstrijd weer naar zich toe te trekken maar verder dan een goede poging van Giovanni van Groeningen kwam Roda niet.

IMG_2439

Tien minuten voor tijd besliste Arsenal de wedstrijd definitief in haar voordeel. Hoewel er een luchtje van buitenspel aanzat werd de treffer niet geannuleerd, aangezien het een eigen doelpunt van de Bovenkerkers was. Roda’23 probeerde in de resterende minuten nog wel terug in de wedstrijd te komen maar verder dan een redding van Sam Coenen op het schot van Dennis Bakker kwamen de bezoekers niet meer.

Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)