RODA’23 overtuigend langs De Foresters

Zondag tweedeklasser RODA’23 heeft de eerste serieuze test overtuigend doorstaan. De ploeg van de debuterende trainer Bnar Toofeek was in de eerste groepswedstrijd van de districtsbeker met 2-0 te sterk voor De Foresters.

Het duel begon stroef voor de Bovenkerkers. De Foresters zette de verdediging van de thuisploeg goed onder druk, alleen leidde dit niet tot grote kansen. Op het moment dat RODA’23 na elf minuten aan de leiding kwam – een scherp aangesneden vrije trap werd door uitblinker Daan van Ginkel binnengeschoten – kantelde de wedstrijd ook.

RODA’23-spits Quint Piris kreeg vervolgens drie opgelegde kansen om de voorsprong uit te breiden, maar hij liet ze allemaal onbenut. Een kwartier voor tijd viel de beslissende tweede treffer alsnog. De thuisploeg domineerde het spel en nieuwkomer Rinaigel Ogenio (overgekomen van competitiegenoot FC Weesp) gooide de wedstrijd met een benutte strafschop in het slot: 2-0.

Na deze treffer verloor De Foresters het hoofd. Binnen tien minuten pakten de bezoekers twee rode kaarten. Barry Koppes mocht na een grove overtredingen het veld vroegtijdig verlaten, trainer Edwin Reder werd vanwege commentaar op de arbitrage weggestuurd.

Toofeek was na afloop van de 2-0 zege tevreden over de prestatie die zijn ploeg in de eerste officiële wedstrijd had geleverd. “Ik heb een ploeg gezien die weet hoe ze moet winnen. Het was niet mooi, maar we zitten in een proces. Ik denk dat we hierop kunnen voortborduren.”