RODA’23 pakt weer drie punten

Vandaag stond voor RODA’23 een uitwedstrijd tegen SO Soest op het programma. De ploeg van Ruud Visser was overtuigd van een goed resultaat. Zijn spelers lieten hem niet in de steek en RODA’23 won met 4-2. Dat zorgt ervoor dat RODA’23 met tien punten op de derde plaats staat, een goed begin van de competitie.

De ploeg uit Bovenkerk begon de wedstrijd goed. Het eerste doelpunt viel namelijk al in de 3e minuut. De treffer kwam uit een corner genomen door Stef Leliveld, die Dennis Frijn er vervolgens in schoot.  De eerste helft creëerde Roda veel kansen maar uiteindelijk  bleef het bij slechts 0-1.

In de tweede helft begon Soest beter te voetballen en kregen een grote kans, die  geen goal opleverde. Ongeveer een kwartier na rust  kwam er van RODA een goede aanval via links. Een voorzet van Bnar Tofeek kon  ingetikt worden door Robin Visser. Die zorgde met zijn derde treffer van  het seizoen voor de 0-2. Tien minuten later werd er wederom een prima voorzet gegeven door Tofeek die dit keer met het hoofd door Robin Visser werd afgemaakt.

Na tachtig minuten besloot de 17-jarige Daan van Huffel van zijn debuut, een droomdebuut te maken. De snelle linksbuiten zette zijn voet tussen een opbouwende aanval van Soest en veroverde de bal. Hij ging voorbij de laatste man en schoot te bal tevens achter de doelman.

Na de 4-0 voorsprong begon Roda in te zakken dat zorgde ervoor dat Soest kansen creëerden en dit keer ook benut werden. Gerdo Kuenen scoorde namens Soest de 4-1, die volgens Ruud Visser (trainer RODA’23) niet goedgekeurd mocht worden wegens buitenspel. De laatste vijf minuten was het een rommeltje bij RODA en bouwde Soest via de linkerkant op. Een voorzet kwam terecht op het hoofd van Dave Vos, die de bal over zijn eigen keeper heen kopte.  Zo eindigde het duel in een  4-2 zege voor RODA’23.

‘Hij kon twee dingen doen, de bal over het doel koppen, of de bal in de handen van de keeper koppen. Helaas deed hij hetgeen dat niemand verwachtte, de bal over de keeper heen koppen. Ik neem hem niks kwalijk, hij heeft namelijk een hele goed wedstrijd gespeeld en dit kan iedereen overkomen.’ aldus Ruud Visser.

Volgende week staat RODA’23 tegenover de nummer twee:  United/DAVO. ‘Dat wordt een belangrijke wedstrijd, maar ik ga hem niet anders dan normaal benaderen. We weten wat we kunnen en zullen ons niet aanpassen aan de tegenstander. We moeten dit voetballend doen.

Kijk voor de actuele stand, het programma en de uitslagen op de klassepagina van zondag 2B.

Verslag: Melanie Stuije