RODA’23 profiteert optimaal van fouten FC Weesp

Er lijkt zand in de motor van FC Weesp te zitten. De ploeg van Mario Rijnsburger heeft door een 2-0 nederlaag bij RODA’23 slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden gepakt. In Bovenkerk had de koploper het verlies vooral aan zichzelf te danken.

RODA’23-trainer Cor ten Bosch kon zich niet herinneren zo’n snel doelpunt te hebben gezien. Slechts twaalf seconden had zijn ploeg nodig om op voorsprong te komen. Het eerste balcontact van FC Weesp eindigde in het eigen doel, toen Zakaria Lamhamdi een op het eerste oog ongevaarlijke voorzet van Melvin Joling volledig verkeerd raakte.

20161113-roda23-weesp-foto-jos-spitteler-daan-brandse-en-melvin-joling

Rijnsburger zag het met lede ogen aan. “Het kan gewoon niet hoe je die doelpunten weggeeft.” Het ontbrak volgens de oefenmeester aan scherpte bij de gasten. In de twaalfde minuut werd dat wederom afgestraft. Een lage voorzet van Junior Tiller werd door niemand weggewerkt, twee verdedigers en doelman Arno Copier stonden ernaar te kijken en Niels Vahlkamp schoof eenvoudig de 2-0 binnen.

Een uitermate goede start voor de Bovenkerkers, maar voor Ten Bosch nog geen reden om achterover te hangen. “We krijgen bijna altijd wel twee doelpunten tegen, dus ik was er niet gerust op. Eigenlijk hadden we nog voor de rust verder afstand moeten nemen.” Vahlkamp had hiervoor een goede mogelijkheid, maar vond de onderkant van de lat.

20161113-roda23-weesp-foto-jos-spitteler-rick-van-der-burg-en-nick-albers

FC Weesp liet zich slechts twee keer serieus zien in het strafschopgebied van RODA’23. Beide keren zorgde Ramon Westland voor het gevaar, maar zijn lob was te hoog gemikt en een schot werd gekeerd door doelman Ruben Geervliet. Rijnsburger was in de rust boos. “Vooral over de manier waarop. We vallen terug in de dingen waar het vorig jaar (degradatie uit tweede klasse, red.) ook fout ging, dat we niet scherp zijn. Op het moment dat het even niet draait, lukt het niet om daar uit te komen.”

Na de rust ging het iets beter. RODA’23 werd in de openingsfase van de tweede helft teruggedrongen. Kansen leverde dit ook op. Een vrije trap van Westland kon door Geervliet eenvoudig worden opgepakt en de sluitpost moest zich even later strekken om een verrassende poging van Mohamed Maach uit de kruising te plukken.

Een rode kaart in de 72ste minuut na een duw van FC Weesp-invaller Marwin Samseer draaide de rollen weer om. Met een man minder waren de Weespenaren niet meer bij machte gevaar te stichten voor een aansluitingstreffer. RODA’23 hoefde niet meer en kon zo een belangrijke overwinning bijschrijven. Het was bovendien de eerste keer dat de Bovenkerkers, die naar de achtste plaats zijn gestegen, de nul hielden.

20161113-roda23-weesp-foto-jos-spitteler-tim-steij-en-marwin-samseer

“Het is lekker dat we weer een keer winnen. We belonen ons vaak te weinig en dan is het fijn om weer een overwinning te boeken”, aldus Ten Bosch. “Alleen jammer dat er een bekerweekend tussen komt om het ritme er een beetje uit te halen. Dat gebeurde de vorige keer ook. Hopelijk kunnen we dit resultaat er nu wel overheen tillen.”

De break van de bekerronde komt FC Weesp, dat de koppositie nu moet delen met Bloemendaal, juist goed uit. Rijnsburger: “Dan kunnen we weer even alles op een rijtje zetten. De druk eraf, even geen voetbal in het weekend en op de trainingen een paar dingen op scherp zetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.