RODA’23 rekent in restant alsnog af met zevental Elinkwijk

RODA’23 heeft de vijfde plek in de zondag tweede klasse B verstevigd. De ploeg van Bnar Toofeek versloeg Elinkwijk in de resterende zeven minuten van het eerder gestaakte duel. De 2-2 tussenstand veranderde in een 4-2 overwinning.

In de aanloop op het restant werd er in Bovenkerk extra getraind op het stuk spelen van een zevenkoppige defensie. Want als een ploeg heel gestructureerd gaat staan, kan dat nog best moeilijk zijn en is ook de klok een grote tegenstander. In de wedstrijd was daar niets van te zien. “We kwamen heel makkelijk in de zestien, er zat geen beleving bij ze in en Elinkwijk kwam eigenlijk alsof ze móesten.”

Terwijl de bezoekers er weinig zin in leken te hebben, was er bij RODA’23 juist sprake van extra motivatie. Toofeek wilde stormen en dit resulteerde in twee treffers. Gelegenheidsspits Sven van Beek (“hij kan goed koppen en mocht het gaan uitvechten in het strafschopgebied”) en Rinaigel Ogenio brachten de Bovenkerkers de zege die geen moment in gevaar kwam.

Door de overwinning staat RODA’23 nu steviger op de vijfde plek. De promovendus heeft een voorsprong van vier punten op Hooglanderveen. Dat is ook de achterstand op nummer vier SO Soest. “We koesteren de plek waar we nu staan. Ik denk dat de jongens er meer mee bezig zijn dan ikzelf. Zij moeten het nu gaan doen als ze meer willen halen.”

Volgende week gaat de ploeg van Bnar Toofeek op bezoek bij koploper SDZ. Daar werd eerder dit jaar met 0-1 van verloren. Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)