Home / Algemeen / RODA’23 schakelt competitiegenoot SDZ uit

RODA’23 schakelt competitiegenoot SDZ uit

RODA’23 heeft zich ten koste van SDZ geplaatst voor de tussenronde van de districtsbeker. De nummers één en twee van de zondag derde klasse C deden niet heel veel voor elkaar onder. Maar omdat het bij RODA’23 ‘allemaal even meezit’, maakte dat ook het verschil tegen SDZ: 2-1.

‘Een kleintje op de kaak’, noemde RODA’23-trainer Cor ten Bosch het. Over een maand staan de ploegen in competitieverband weer tegenover elkaar. Daarvoor wacht koploper RODA’23 met Sporting Martinus, ZSGOWMS en De Kennemers drie andere lastige tegenstanders. “Deze testcase hebben we goed doorstaan. We doen het aardig en het zit allemaal even mee. Ik ben wel zo eerlijk om dat te erkennen. Sommige ballen vallen net even goed. Dat was vandaag ook het geval.”

Overigens mocht RODA’23 halverwege blij zijn dat er nog een brilstand op het scorebord stond. “Want als wij met 2-0 die rust ingaan, hebben zij niets te vertellen”, zei SDZ-trainer Kai Meeuwsse. De Amsterdammers, duidelijk de betere ploeg, kregen in de eerste helft de beste kansen. Doelman Jordi Bungener bleek echter een sta-in-de-weg. De sluitpost pakte een schot van Raymon Lagerburg, kwam in een één-tegen-één-situatie met Davey de Witte als winnaar uit de wedstrijd, weerhield Tim Klaasen-bos van dichtbij van de openingstreffer en de spits schoot even later zelf hoog over.

“Ik vond ons in de eerste helft angstig spelen. Er was redelijk wat publiek en dan moet je jezelf juist als speler zo goed mogelijk verkopen. We hadden een beetje ontzag voor SDZ, keken er teveel tegenop”, verklaarde Ten Bosch. Aan de hand van Martijn Guitink namen de Bovenkerkers na de rust afstand van de gasten. In de 52ste minuut zette hij Tim Engeln vrij voor doelman Tommy Blokzijl, waarna de vleugelspeler de uitgekomen Blokzijl met een fraaie lob passeerde. Acht minuten later viel zijn schot via de binnenkant van de paal binnen voor de 2-0.

Bij SDZ, dat in de basisopstelling al op vijf plaatsen was gewijzigd, werd het resterende halfuur vooral gebruikt om spelers met pijntjes te sparen. “Ik ben alleen maar bezig geweest met het proces, verder denken dan vandaag”, aldus Meeuwsse. Een aanvalsoffensief leverde nog wel een aansluitingstreffer op. Bungener ging vlak voor tijd in de fout bij een schot van invaller Cerezo Hartgers en Evert van de Linde gaf op de doellijn het laatste tikje: 2-1. Dichterbij kwamen de gasten niet meer.

“Zij zijn individueel iets beter en wij als collectief wat sterker”, vatte Ten Bosch samen. “Wij moeten elke wedstrijd onze stinkende best doen, want we hebben niet de kwaliteiten om te freewhelen.” Dat beeld kreeg Meeuwsse ook. Hij gebruikte de wedstrijd om te kijken wat zijn ploeg over een maand in de competitie te wachten staat. “Ze hebben mij eigenlijk wel verrast. Een leuk, enthousiast elftal dat goed vanuit de organisatie speelt. Het is zeker een ploeg om rekening mee te houden.”

Half december moet RODA’23 voor de tussenronde aantreden tegen zondag tweedeklasser Zaanlandia. Kijk hier voor alle uitslagen van de tweede ronde van de districtsbeker.

Send this to a friend