RODA’23 staat met één been in de tweede klasse

RODA’23 is slechts één overwinning verwijderd van een terugkeer naar de tweede klasse. De ploeg van Cor ten Bosch won in de eerste ronde van de nacompetitie met 3-2 van Saestum en kan het karwei volgende week afmaken op bezoek bij competitiegenoot Schoten.

Vroeg in het duel sloegen de Bovenkerkers al toe. Martijn Guitink bezorgde de bal bij clubtopscorer Tim Plemper en zijn lobje liet de doelman van Saestum na acht minuten kansloos: 1-0. De bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen en knokten zich goed terug. Nadat doelman Daan Stevens meerdere keren handelend moest optreden, werd hij na een half uur gepasseerd door Nigel van Zelst. De Saestum-aanvaller strafte matig verdedigen van RODA’23 genadeloos af met de 1-1.

Die gelijke stand haalde ook de rust, omdat de paal een treffer van debutant Angelo Lioe-A-Tjam in de weg stond. Direct na rust was het wel raak voor de thuisploeg. Plemper was attent op een voorzet van Lioe-A-Tjam en bracht RODA’23 weer aan de leiding. Enkele minuten later was de voorsprong zelfs uitgebouwd. Een listig geplaatst schotje van middenvelder Guitink betekende de 3-1.

Hoewel Saestum probeerde te drukken om een aansluitingstreffer te forceren, slaagde RODA’23 erin de rijen goed gesloten te houden. Dat moest de thuisploeg de laatste twintig minuten met een man minder doen nadat Lennart Rust zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Pas tijdens het verstrijken van de officiële speeltijd deden de bezoekers uit Zeist iets terug via Jeffrey Maanen: 3-2. In de twaalf minuten durende blessuretijd ging Saestum zelfs op jacht naar een gelijkmaker, alleen werd deze afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

RODA’23 mag zich opmaken voor de finale van de nacompetitie. In de eindstrijd wacht een bezoek aan Schoten. Daar hebben de Bovenkerkers geen goede herinneringen aan overgehouden. In competitieverband werd met 7-0 verloren. Bij winst keert de ploeg van de vertrekkende Cor ten Bosch na afwezigheid van vier seizoenen terug in de tweede klasse. Wanneer er verloren wordt, krijgt RODA’23 een herkansing tegen de verliezer van Spirit ’30 – VVW.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.