Home / Algemeen / RODA’23 talent Van Huffel naar Ajax

RODA’23 talent Van Huffel naar Ajax

Daan van Huffel en Joey Hartlooper verruilen zondag tweede klasser RODA’23 uit Bovenkerk voor zaterdag hoofdklasser Ajax. De twee snelle aanvallers kiezen voor een avontuur in Amsterdam. In eerste instantie zal Van Huffel zich bij de eerste selectie voegen. Joey Hartlooper begint bij het tweede elftal.

Voor Daan van Huffel gaat het allemaal wel erg snel. De pas achttien jarige aanvaller speelde dit seizoen als A-junior het hele seizoen in het eerste elftal. Onder Ruud Visser brak hij definitief door. Van Huffel: “ Ajax heeft een paar keer naar een wedstrijd van ons gekeken. Ik dacht eigenlijk dat ze voor Joey (Hartlooper, red.) kwamen maar na afloop hoorde ik dat ze graag een keer met me wilde praten.”

Het gesprek dat volgde was met trainer Bart Logchies en teammanager Jan Fleijsman. Van Huffel: “ Dat was een goed gesprek en ik voelde me echt vereerd. Ik sluit vanaf komend seizoen aan bij de eerste selectie. Logchies vertelde me dat hij denkt dat ze me nog beter kunnen maken. Zo’n kans laat ik me natuurlijk niet ontnemen.”

Van RODA’23 (tweede klasse) naar een hoofdklasser is een behoorlijke stap. Toch ziet de jonge Amstelvener zijn overgang met vertrouwen tegemoet.  Van Huffel: “ Ik ben een echte Ajax fan en het is al fantastisch dat ik dit mag meemaken. En ik krijg nog een seizoenkaart ook. Ik ga mijn stinkende best doen en heel hard trainen om te laten zien wat ik kan. Bij RODA’23 zou ik eerste in de A1 beginnen en uiteindelijk heb ik het hele seizoen in het eerste gespeeld. Je weet nooit hoe je je ontwikkelt.”

Vanavond (dinsdag) zal Van Huffel voor het eerst meetrainen bij Ajax. Ook Joey Hartlooper zal dan zijn eerste meters maken op Sportpark De Toekomst. Logchies: ” We hebben 38 spelers voor twee teams en mijn eerste selectie bestaat uit 24 spelers. De komende drie weken zullen we zes keer trainen en dan gaan we op 20 juni met vakantie. Op 29 juli starten we dan ons tweede deel van de voorbereiding.”