RODA’23 uiterst effectief tegen Diemen

Na de 6-0 overwinning op Wijk aan Zee heeft zondag derdeklasser RODA’23 opnieuw flink uitgehaald. De ploeg van Cor ten Bosch was met 1-7 te sterk voor Diemen. Tim Plemper was de grote man met vier treffers.

In de eerste helft was het verschil nog klein met een 1-2 ruststand. Beide ploegen gingen in de openingsfase gelijk op en RODA’23 had slechts twee kansen nodig voor twee doelpunten. Romello Austin herstelde zichzelf goed van balverlies en opende met een fraaie lob de score, even later was Tim Plemper attent bij een geblokt schot van Thimo de Jager voor de 0-2. Na een half uur viel de aansluitingstreffer toen een volley van Maxim Stefels via de onderkant van de lat binnenviel.

Na de hervatting kwam Diemen met goede intenties naar buiten, maar waren deze al snel verdwenen na twee goed uitgespeelde counters van RODA’23, opnieuw via Plemper en Austin. Met een 1-4 tussenstand was de wedstrijd gespeeld. Vervolgens zakte de wedstrijd en lieten de gasten Diemen het spel maken, maar de thuisploeg had in de tweede helft weinig te vertellen.

In het laatste kwartier liepen de Bovenkerkers, die enorm effectief waren, aan de hand van Plemper verder uit. De aanvaller was nog twee keer trefzeker. Eerst stond hij aan het einde van een aanval over diverse schijven, vlak daarna verdween zijn uithaal vanaf de linkerkant onhoudbaar in het doel. Patrick Engelmoer bepaalde de eindstand met een benutte strafschop uiteindelijk op 1-7.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)