RODA’23 vergeet Kampong nekslag te geven

Gezien de vorige ontmoeting met Kampong, een ruime 6-1 nederlaag, heeft RODA’23 aangetoond behoorlijk grote stappen te hebben gemaakt. Maar voor trainer Bnar Toofeek is dat nog niet voldoende. Hij blijft kritisch, omdat de zondag tweedeklasser tegen de kampioenskandidaat een 2-0 voorsprong uit handen gaf: 2-2.

Op het moment dat Martijn Guitink na een halfuur spelen de 2-0 maakte – nadat Tex Koster daarvoor de score had geopend – was Toofeek enorm aan het juichen. Hij had het gevoel dat zijn ploeg dit niet meer zou weggeven. “We hadden Kampong bij de keel.” Wat RODA’23 vervolgens naliet, was de Utrechters de nek om te draaien en een definitieve genadeklap uit te delen.

Door twee foutjes in de verdediging kwam Kampong zelfs voor de rust op gelijke hoogte door treffers van Daan van de Ster en Leon Lenders. “Die twee goals vielen op hele vervelende momenten. Zeker die tweede was een klap voor ons, want ik hoopte met 2-1 de rust in te gaan”, blikte Toofeek terug. In de tweede helft beperkte RODA’23 zich vooral tot het tegenhouden en verdedigen van de gelijke stand. “We hadden niet meer het vermogen om de juiste spelers te vinden. Op basis van de eerste helft hadden we moeten winnen, op basis van de tweede helft was een gelijkspel maximaal.”

Toch zag hij zijn ploeg ook in deze wedstrijd weer stappen maken. Vooraf stelde hij zichzelf de vraag: kunnen de jongens het opbrengen om de duels aan te gaan tegen de mannen van Kampong? Het antwoord daarop was een duidelijke ja. “Het was voor ons echt bikkelen. In aanvallend opzicht zelfs één van onze beste wedstrijden. We moeten alleen leren rustiger voor het doel te zijn en zo’n tegenstander ook de 3-0 en 4-0 uitdelen.”

Na de wedstrijd werd er door de spelers zelf geapplaudisseerd vanwege hun optreden tegen de nummer twee van de ranglijst. Toofeek temperde dit gelijk. “De beleving, passie en het plezier dat er van afspat, is knap. Ik geniet enorm langs de lijn. Maar we hadden moeten winnen. Ik begrijp hun wel, alleen mag ik ook kritisch zijn. Ik zie dat er meer inzit.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)