Home / Algemeen / Roda’23 verliest in slotfase

Roda’23 verliest in slotfase

Roda moest het vandaag tegen Soest doen zonder een aantal vasten waarden. Roda’23 trainer Ruud Visser had vorige week nog op onze website gezegd dat hij nog wel mogelijkheden voor zijn ploeg zag om iets te bereiken dit seizoen. Toch was het Soest dat het eerste half uur domineerde. Door een blunder van de normaal betrouwbare sluitpost Visser  werd het na  dertig minuten spelen 1-0. (foto 1)

Na de voorsprong zakte Soest wat in waardoor Roda’23 enkele kansen kreeg maar deze niet verzilverde.

Na de rust kwam Soest  zwakjes uit de kleedkamer en na een domme overtreding op de achterlijn kreeg Roda een strafschop toegewezen. Waar normaal Tim Stey wel raad weet met strafschoppen werd deze toch genomen door Stef Leliveld die keeper Casper Nelissen de verkeerde hoek in stuurde 1-1 (foto 2)

Het hoogtepunt van Roda’23-zijde moest nog komen toen een getergde Tim Stey de bal vanaf 18 meter volde kruising in ramde 1-2. (foto 3)

Soest rechtte de rug en drong aan, Tim van Heusden haalde nog een bal van de doellijn, maar Robin Visser moest lossen op een hoge bal waardoor in de 92e minuut Soest de gelijkmaker mocht aantekenen.

Wat er de laatste minuten  gebeurde is een 2e klasse onwaardig, er werd fout op fout gestapeld, het middenveld werd overlopen, de verdediging blunderde keer op keer waardoor Soest na 96 minuten en  het laatste fluitsignaal van de goed leidende Niels van Kampen met een 4-2 overwinning van het veld stapte.

Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)