Home / Algemeen / RODA’23 verslaat DSOV in spannend en doelpuntrijk duel

RODA’23 verslaat DSOV in spannend en doelpuntrijk duel

In de zondag derde klasse C heeft RODA’23 een knappe uitzege behaald. Het elftal uit Bovenkerk versloeg concurrent DSOV in een doelpuntrijk duel met 3-4. Door de overwinning sluit RODA het jaar 2014 goed af en gaat het met 23 punten de winterstop in. De achterstand op koploper ZSGOWMS is groot en bedraagt veertien punten.

RODA begon niet goed in Vijfhuizen en kwam  vroeg op achterstand. Bij één van de eerste DSOV aanvallen kaatste een poging van een RODA verdediger om de bal te ruimen op het been van Dennis van den Manakker waarna de bal pardoes het doel in rolde (1-0). RODA liet de achterstand echter niet op zich zitten en was al snel gevaarlijk  voor het doel van keeper Johan Beers. Matig uitverdedigen van DSOV leidde tot de gelijkmaker toen een schot van Roy van Essen over de doellijn belandde.

roda2

Niet veel later kwam RODA op voorsprong. Een afstandsschot kon door keeper Beers niet klemvast gehouden worden waarna Tim Engeln de 1-2 op het scorebord zette. Nog  voor rust kwamen de bezoekers op 1-3 nadat Dennis Bakker van ver raak schoot.  Vlak na de thee verkleinde DSOV de achterstand via een benutte strafschop van Van den Manakker. De thuisploeg ging vol op de aanval spelen en bracht RODA aan het wankelen. Maar door goed keepers werk en een beetje geluk viel de gelijkmaker niet.

roda

RODA kwam op 2-4 nadat de thuisploeg een overtreding in het eigen strafschopgebied beging en de bal terecht op de stip werd gelegd. Bakker ging achter het leer staan en maakte geen fout. Niet veel later prikte Wesley Kamerbeek de bal op het hoofd van Joost Cornellise die de bal hard tegen de touwen kopte (3-4).Zo was het verschil weer teruggebracht tot één treffer en beleefde RODA een spannende slotfase. Maar het elftal uit Bovenkerk hield stand en boekte dus een zeer knappe overwinning bij DSOV.

roda1
Foto’s Koos van der Leest