RODA ‘23 verslaat DVVA in regionale clash

RODA’ 23 zegevierde zaterdagmiddag in Amsterdam door op het terrein van gastheer DVVA een 1-2 overwinning te boeken.

Op sportpark Driebrug wist RODA ‘23 vooraf al dat het na dit duel uitgebekerd was, terwijl DVVA nog een goede kans maakte op de knock-outfase.

Sterk DVVA

DVVA presenteert zich dit seizoen als een heel aardig voetballend elftal. Met meerdere versterkingen, afgelopen zomer overgekomen van stadsgenoot Swift, heeft het een meer dan prima elftal. RODA had het dan ook lastig de eerste helft. Dankzij adequaat optreden van doelman Jordi Bungener werd RODA behoed tegen één of meerdere  tegendoelpunten. Enkele grote kansen en mogelijkheden dienden zich daarvoor aan in de eerste helft.

Voorsprong RODA’23

Wat RODA vorige week overkwam tegen DESTO, dat geluk was nu aan hun zijde. In de 35e minuut zette RODA een doordachte counter op, Nick Leerkes leverde een voorzet op maat af en Jeremy Giltay kopte knap raak: 0-1.

Iets ander spelbeeld tweede helft

Nu was het DVVA dat meer moeite kreeg om de bal in de ploeg te houden bij aanvang van de tweede helft. RODA putte moed uit de voorsprong en tankte het broodnodige vertrouwen. Maar, ook nu viel het doelpunt weer juist aan de andere kant. Na een afgeslagen aanval wist Friso Kaasboer met een prachtig schot zijn DVVA langszij de brengen: 1-1.

Wissels pakken goed uit

In een passievol verloop waar beide ploegen niet heel veel voor elkaar onder deden, was het RODA dat uiteindelijk aan het langste eind trok. RODA maakte volop gebruik van zijn wisselspelers, om meer fris- en fitheid in de ploeg te brengen. Dat deed het team van Bnar Toofeek beduidend goed. Nieuwe energie. Na een uitstekende individuele actie van invaller Quint Piris wist Thomas Steinhart de zege veilig te stellen voor RODA: 1-2.

In de verder sportieve wedstrijd, waar de goed leidende scheidsrechter Mahabali geen kaarten hoefde te trekken, wist RODA zijn eerste overwinning te boeken en sloten beiden ploegen de poulefase van de beker af met de wetenschap dat volgende week de competitie echt start.

Lokale jeugdopleiding

Behalve drie punten was er meer goed nieuws te melden na de wedstrijd uit het groene kamp. RODA heeft recent te horen gekregen van de KNVB dat het de status van Lokale Jeugd Opleiding (LJO) heeft gekregen. De plus partner van Ajax heeft de ambitie om door te groeien naar Regionale Jeugd Opleiding (RJO) en uiteindelijk ook ster partner van AJAX te worden.

“Er zijn al vele sportieve bakens verzet de afgelopen jaren, met als resultaat dat het eerste elftal selectie uit vele RODA jeugdspelers bestaat. De jeugdtrainers volgen nu intensieve opleidingen, zowel bij de KNVB als bij Ajax ,en daarnaast zien we dat onze jeugdspelers ook meer in de belangstelling komen te staan”, aldus een enthousiaste Hoofd Jeugd Opleiding Xander Baert.

Tekst: Harold van Ineveld