RODA'23 viert de 2-1 van Jerry Jansma

RODA’23 verzuimt kop te pakken

RODA’23 uit Bovenkerk heeft een mooie kansen laten liggen om de koppositie in de zondag tweede klasse B te pakken. Thuis tegen United/DAVO bleef de ploeg van Ruud Visser steken op 2-2. Omdat koploper NVC ook niet won had RODA goede zaken kunnen doen. De Bovenkerkers verspeelde tot twee keer toe een voorsprong. Later op de avond een samenvatting van ‘de wedstrijd van de week’.

Als het bij rust 3-3 had gestaan in plaats van 1-0 hadden beiden ploegen niets te klagen gehad. Kansen creëren is één maar ze benutten is een tweede. Het begon al drie minuten. Een goede aanval van de thuisploeg werd door topscorer Robin Visser niet afgerond.  United/DAVO, de nieuwkomer in deze afdeling, kreeg na negen minuten een niet te missen kans. Under Ceylan werd door Dennis van Manakker vrij voor doelman Stevens gezet maar de RODA doelman greep goed in. Het was het begin van een, voor het publiek, aardige eerste helft. De trainers zullen daar anders over denken.

Van Manakker  en Boutalek hadden de score voor de ploeg uit Haarlem kunnen openen maar het was uiteindelijk de thuisploeg die dat deed. In de 19e minuut begon de aanval bij de snelle Joey Hartlooper en via Stef Leliveld was het Robin Visser, met zijn vijfde van het seizoen, die RODA op een 1-0 voorspong zette. In de slotfase van de eerste helft had Dennis Frijn de score kunnen verdubbelen en waren Erhan Kutlu en Kandemir  dicht bij de gelijkmaker.

RODA-trainer Ruud Visser wordt bejulbeld na een treffer

DE tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk als het ging om het aantal kansen. Visser aarzelde na acht minuten te lang om zich zelf in de zestienmeter zelf een echte kans te geven maar daarna bleef het lange tijd rustig voor beide doelen.  De gelijkmaker kwam uit het niets. United-trainer Wout Gerrits ging achterin man op man spelen en hoopte zo mee druk te zetten. Het leverde zijn ploeg uiteindelijk een stafschop op. Chris Bosse haalde Kutlu neer binnen de zestien en Van Manakker benutte deze buitenkans.

RODA’23 viert de 2-1 van Jerry Jansma

De blijdschap van de gelijkmaker was maar van korte duur. Zes minuten na de treffer stond de 17-jarige invaller Jerry Jansma in het middelpunt van de belangstelling nadat hij op aangeven van Joey Hartlooper de 2-1 had gemaakt. RODA verzuimde toen verder afstand te nemen en ontsnapte toen aanvoerde Dave Vos de bal van de lijn haalde. De 2-2 viel als nog. Op een opmerkelijke manier. Twee minuten voor tijd vloog de corner van Kutlu er direct in: 2-2

DE fanatiek aanhang van RODA’23 op ‘De Trap”

Na afloop waren er  bij RODA wel wat twijfels over de geldigheid van die goal. Ruud Visser: “Daan Stevens is een goede keeper en die gaat niet zo maar onder een bal door. Daar moet iets gebeurt zijn.” Ook zijn aanvoerder Dave Vos zag dat het geen geldig doelpunt was: “Daan werd naar beneden getrokken en daarom vloog hij er in.”

Of beide heren gelijk hebben? Dat kunt u vanavond zien in de samenvatting.