Home / Algemeen / RODA’23 (zaterdag) legt sleutel in handen van Jordy Roedoe

RODA’23 (zaterdag) legt sleutel in handen van Jordy Roedoe

Net als de Zondag 1 heeft RODA’23 ook voor de Zaterdag 1 een jonge, ambitieuze trainer gevonden. Het heropgerichte zaterdagelftal, dat door een vriendengroep is ontstaan, staat volgend seizoen onder leiding van de pas 27-jarige Jordy Roedoe. Momenteel is hij jeugdtrainer bij Amstelveen Heemraad.

Roedoe was nog niet eens thuis van het sollicitatiegesprek toen hij gebeld werd door de spelers. Zij zagen in hem de ideale kandidaat om hun volgend seizoen te leiden. “Daar sprak veel vertrouwen uit en dat vind ik belangrijk. Het was een heel positief gesprek. Tijdens mijn sollicitatiegesprek waren we al aan het sparren over tactieken, zo nieuwsgierig waren de jongens. RODA’23 is een fantastische club, geeft jonge trainers echt een kans en ik was toe aan een stap naar de senioren.”

Tot 2014 was Roedoe actief als voetballer, voor het laatst bij Kadoelen, waarna hij er vanwege veel blessureleed officieel een punt achter zette. In zijn hoofd was dat al een paar jaar eerder gebeurd. In de jeugd van Young Boys stond hij op het punt om een contract te ondertekenen bij een profclub. “Totdat ik in mijn laatste belangrijke wedstrijd mijn kruisband afscheurde. Daardoor kon er een dikke streep doorheen. Ik wist dat niet meer op het niveau zou komen waar ik terecht wilde komen, dus begon mij te focussen op mijn trainersloopbaan.”

Hij trainde de jeugd van Young Boys, DWS, Legmeervogels en momenteel de Onder-19 van Amstelveen. Daar liep hij onder Radjin de Haan bij het eerste elftal stage voor zijn UEFA B-diploma. “Na dat te hebben geproefd, wist ik dat ik de stap naar het seniorenvoetbal wilde maken. Ik heb altijd in de bovenbouw getraind. Op mijn zestiende gaf ik al jongens van dezelfde leeftijd training. Ik ben het gewend om met leeftijdsgenoten te werken. Ze zullen duidelijk merken wanneer ik in de groep sta of als trainer mijn visie over wil brengen.”

Met de kwaliteit van de selectie zit het wel goed in Bovenkerk. Roedoe stapt er behoorlijk blanco in, aangezien hij alleen Dennis Spitteler (komt over van Amstelveen) kent. “Ze hoopten ook op iemand van buiten de club. De spelers klonken vrij ambitieus. Ze hebben allemaal een goed niveau en weten wat voor discipline er gevraagd wordt. Je moet voor elkaar het gras op willen vreten.” Aan een uitspraak als die van aanwinst Robin Visser (‘Wij moeten sowieso kampioen worden’) wil de oefenmeester zich niet wagen. “Er zijn meer clubs die kampioen willen worden. Ik ben voorzichtig met zulke uitlatingen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend