RODA’23 (zaterdag) stelt Alvin Veldhuizen aan als nieuwe trainer

Het zaterdagelftal van RODA’23 staat volgend seizoen onder leiding van Alvin Veldhuizen. De 34-jarige oefenmeester was jarenlang jeugdtrainer bij diverse teams van Jonathan en krijgt in Bovenkerk de kans om aan de slag te gaan in het seniorenvoetbal. Bij de kampioen van de vierde klasse E volgt hij de vertrekkende Jordy Roedoe op.

Steeds meer spelers uit zijn Onder-19 in Zeist maakten de stap naar het eerste elftal en vanuit de clubleiding zagen ze in Veldhuizen een toekomstig hoofdtrainer, maar hij wilde daar niet op wachten. Daarom besloot hij na zestien jaar te vertrekken bij Jonathan, “want ik wil verder”. Veldhuizen sprak met meerdere derdeklassers, alleen was er geen zoals RODA’23. “Een nette vereniging met een goede clubcultuur, een beetje vergelijkbaar als Jonathan. Dat past bij mij. Deze kans kon ik niet laten lopen.”

Wat RODA’23 dan zo anders maakt dan de clubs waar Veldhuizen mee sprak? In Bovenkerk kan hij werken met een selectie die hoge ogen wil gooien, in plaats van vechten tegen degradatie. “Er staat een spelersgroep die op niveau gespeeld heeft en er zit veel voetbal in.”

Hij typeert zichzelf als een duidelijke trainer, wiens speelwijze ook door de spelers begrepen wordt. “Ik hou van aanvallend voetbal. Dominant, creatief en initiatief nemen. Natuurlijk moet het ook realistisch zijn, want je past je speelwijze aan op de spelers die je hebt, maar het is me altijd wel gelukt om aanvallend voetbal ook te koppelen aan resultaat.” Veldhuizen denkt dat dit ook aanslaat op zijn nieuwe spelers. “Het voordeel is dat het een hecht team is met jongens die heel graag willen. Zij hebben aangegeven dat ik bij hun pas, en ik denk andersom ook.”

Foto: RODA’23

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)