Roda’23 zorgt ervoor dat KDO periodetitel moet uitstellen

KDO moet nog een week wachten op de winst van de derde periode in de zondag derde klasse C. In De Kwakel verloor de club met 1-3 van Roda ’23, dat revanche nam op de geflatteerde 3-7 nederlaag eerder dit seizoen in Bovenkerk.

In de eerste twintig minuten waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Roda’23 was aan de bal individueel sterker dan KDO, maar de Kwakelaars konden met een gezonde dosis werklust in het spoor blijven van de Bovenkerkers. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Roda’23, onder aanvoering van hun sterk acterende aanvoerder Damien de Vegt, steeds beter in de wedstrijd. Achterin durfden de Bovenkerkers te voetballen en voorin waren de aanvallers wendbaar en snel.

IMG_4746

Nadat KDO-doelman Peter Onderwater diverse keren handelend moest optreden en hiermee zijn ploeg op de been hield, moest hij in de 28e minuut toch capituleren. Na een kort genomen corner van Roda’23, werd de bal bij de eerste paal binnengeschoten door de Bovenkerkse spits Robin Visser, 0-1. Bij KDO was het in deze fase van de wedstrijd allemaal net niet en had het geluk aan haar zijde dat KDO-keeper Peter Onderwater scherp en alert was, waardoor een grotere achterstand werd voorkomen.  Vlak voor rust was het toch Joeri Stange voor KDO die een zelfgecreëerde kans net gekeerd zag worden door de sluitpost van Roda’23, zodat de rust werd bereikt met een 0-1 tussenstand.

IMG_4851

In de tweede helft speelden de Kwakelaars naar hun eigen publiek toe, gingen de duels feller in en loerden op een spaarzame uitval. Toch was het na een kleine twintig minuten spelen Roda’23 die de tweede treffer van de middag wist te maken. Nadat de Kwakelse doelman zich verkeek op een  mogelijke achterbal, werd de bal vervolgens strak voorgegeven vanaf de rechterkant, waarna Damien de Vegt met een bekeken schot de 0-2 binnenschoot.

In de 74e minuut werd de Kwakelse lef beloond door middel van een felbegeerde aansluitingstreffer. Vanuit een afgeslagen corner wist aanvoerder Timo Kas vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal uiterst secuur in de linkerhoek te schieten, 1-2. KDO kreeg daarna een aantal kansrijke schermutselingen om de gelijkmaker te forceren, maar gescoord leek er niet meer te worden. Totdat in de blessuretijd de Kwakelaars een corner kregen en dachten alsnog de 2-2 te maken. Echter werd dit doelpunt door scheidsrechter Helgering afgekeurd vanwege een dubieuze duwfout van Danny ten Hoope. In de daaropvolgende aanval besliste Roda’23 de wedstrijd toen invaller Jordy Bos de 1-3 aantekende, wat ook de eindstand betekende.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)