Chelton Linger

Roda’46 bezorgt FC Aalsmeer vijfde nederlaag op rij

Door de vijfde verliespartij op rij is zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer naar een nacompetitieplek gedaald. De ploeg van Cor van Garderen gaf het op eigen veld zelf weg tegen Roda’46, dat optimaal profiteerde van de persoonlijke fouten van de Aalsmeerders.

Het begon allemaal goed voor de bezoekers toen Jordy de Groot in de tiende minuut de score opende. “Maar daarna ga je kapot op persoonlijke fouten. Van de vijf doelpunten geven we er drie weg”, verzuchtte Van Garderen. Hij valt bijna in herhaling; het was niet de eerste keer dat de verdedigers een slechte beurt maakten. “Eigenlijk al vanaf het begin van dit seizoen. Eerst ging het goed, omdat je wedstrijden met een doelpunt verschil won. Dat verbloemt alles. Je moet een keertje op de nul kunnen spelen.”

Door twee treffers van Nigel van Zelst namen de bezoekers uit Leusden voor de rust de leiding in handen. Direct na de hervatting voltooide de spits zijn hattrick, waarna Gilbert Ilaria het duel vroegtijdig in het slot gooide. Burak Sitil deed vervolgens iets terug vanuit een hoekschop. Een nederlaag kon niet meer voorkomen worden. Menno Majolee bracht de marge weer terug naar drie doelpunten. Vier minuten voor tijd bepaalde invaller Chelton Linger met een goed schot de eindstand op 3-5.

Voor FC Aalsmeer, dat naar de twaalfde plek is gezakt, rest niets anders dan de wonden te likken richting het belangrijke duel tegen concurrent CSW. Wel kreeg Van Garderen positief nieuws uit de ziekenboeg. Zo kwam Berry Kramer na lang blessureleed weer in actie; hij speelde twintig minuten mee.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.