IVV

Rode kaart kantelpunt bij inhaalduel DCG – IVV (2-5)

IVV heeft donderdagavond het inhaalduel met DCG gewonnen: 2-5. Kantelpunt was een rode kaart aan Amsterdamse zijde na een klein uur spelen.

De wedstrijd ging gelijk op en halverwege de eerste helft was het IVV dat de leiding pakte. Uit een vrije trap van Roy Bussman kopte Dylan van Os raak. Daarna werd DCG wat sterker en kreeg het wat mogelijkheden, maar het kwam niet tot scoren. Daardoor was 0-1 ook de ruststand.

Een kleine tien minuten na rust was daar dan toch de verdiende gelijkmaker voor DCG via Anass Benhammouch. DCG kreeg vertrouwen in meer, maar vlak daarna kantelde de wedstrijd. IVV brak met meerdere spelers uit en een noodgreep van DCG leverde een rode kaart op. IVV benutte het overtal meteen en maakte er snel 1-2 en 1-3 van. Eerst was het de ingevallen Daniël Schermer die de bal goed meenam na een steekpass van Alex Treuren. Even later liep Wessel Westerhof goed door na een ongelukkig moment achterin bij DCG en werkte hij de bal vanaf de achterlijn het doel in.

Daarna maakte IVV nog twee fraaie goals. Eerst was het Ruben Adney die na een steekpass van Schermer met een fraaie lob scoorde. Een minuut later deed Van Os vrijwel hetzelfde na een steekpass van Westerhof. Met een 1-5 stand op het scorebord werd IVV was gemakzuchtiger en ontstonden er ook nog kansen voor DCG, waardoor in de slotfase nog de 2-5 van Walid Mabrouk viel.

“We kwamen om te winnen en dat is gelukt”, aldus een tevreden Edwin Keizer na afloop. “Ik vond DCG zeker een sterke tegenstander, de rode kaart was echt een kantelpunt in de wedstrijd. Wij hebben daar goed gebruik van gemaakt en hebben ze meteen lamgeslagen met twee goals.”

Senel Cebar ziet zijn DCG na 2 duels nog met lege handen staan: “Ik heb gelukkig wel een beter DCG gezien dan afgelopen zondag, maar dit is natuurlijk niet de seizoensstart waar je op zit te wachten. We moeten nu snel de rug weer rechten voor het duel met FC Jeugd zondag.”