Rode lantaarn voor De Meer na nederlaag bij FC Uitgeest

Zondagmiddag stond een belangrijk duel onderin Zondag 1a op het programma. Nummer 13 De Meer ging op bezoek bij nummer 14 FC Uitgeest. De thuisploeg was het hele seizoen nog zonder zege, maar slaagde daar zondagmiddag wel in. Het stuurde De Meer met 3-0 én de rode lantaarn naar huis.

De Amsterdammers gingen met vertrouwen het duel in, maar zagen binnen tien minuten twee spelers uitvallen. De teruggekeerde Rivaldo Blijd had last van een spierblessure en ook Necati Delibasi moest al vroeg naar de kant na een botsing knie tegen knie. “Dan zit het meteen tegen en moet je weer gaan schuiven”, zo zag trainer Marciano Nonneman. FC Uitgeest maakte vervolgens voor rust de 1-0.

“In de rust hebben we besproken dat er nog niks aan de hand was, want wij waren wel de betere ploeg”, aldus de trainer. Maar De Meer miste zelf een eerste goede mogelijkheid na rust en zag vervolgens Uitgeest de 2-0 en 3-0 maken. Zo werd het een vervelende middag voor de Amsterdammers: “Het was aanhaken of afhaken voor ons. Het plan was goed, we wisten wat we wilden, maar we hebben zoveel pech. Ondanks dat blijft het vertrouwen. We gaan er vanuit dat het goed gaat komen, maar het moet niet te laat zijn.”

De Meer bezet nu dus de laatste plaats, op een punt achter FC Uitgeest en SDZ. De Meer en SDZ hebben nog wel hun onderlinge duel in te halen. Komende week speelt De Meer een thuiswedstrijd tegen AFC ’34, dat in de middenmoot bivakkeert. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)