Home / Algemeen / Rodney Bell (JOS) wil voor kans in eerste elftal gaan bij FC Abcoude

Rodney Bell (JOS) wil voor kans in eerste elftal gaan bij FC Abcoude

Een dag na het verzekeren van lijfsbehoud in de zondag tweede klasse, heeft FC Abcoude een aantal versterkingen voor volgend seizoen bekend gemaakt. Een van hen is Rodney Bell. De rechtsback komt over van JOS/Watergraasmeer en wil in Abcoude zijn kans grijpen op speeltijd in een eerste elftal.

“Ik was er gisteren zelf ook bij tegen Vriendenschaar”, zegt de verdediger. “Gezien de uitslag van de heenwedstrijd (3-2 nederlaag) dacht ik dat het nog best wel verkeerd af zou kunnen lopen, maar gelukkig was daar niks meer van te zien. Ik ben ook blij dat FC Abcoude in de tweede klasse blijft. Ik heb de trainer gezegd nog te twijfelen als ze naar de derde klasse zouden degraderen, die stap vanuit de Hoofdklasse zou ik te groot vinden. Ik wil natuurlijk wel op een goed niveau spelen en denk dat de tweede klasse een mooie stap is.”

Bell koos voor FC Abcoude om kans te maken op voetballen in een eerste elftal. “Bij JOS zat ik toch voornamelijk op de bank of speelde ik in het tweede. Dit seizoen heb ik maar in vijf wedstrijden meegedaan. Jermaine Holwijn (assistent-trainer van JOS, red.) traint volgend seizoen het tweede elftal van FC Abcoude en heeft mij aanbevolen bij de club. Bij het eerste gesprek was ik bijna direct om. Hier krijg ik meer kansen op speeltijd in het eerste elftal dan bij JOS.”

Rodney Bell2

De 21-jarige rechtsback was bezig aan zijn tweede seizoen op Sportpark Drieburg. Daarvoor speelde hij één seizoen bij Chabab en doorliep de jeugd van DWS. “Ik kom straks bij een club waar ik bijna niemand ken. Alleen met Gioney Capello heb ik bij DWS gespeeld. Met FC Abcoude hoop ik op een mooi seizoen, zowel persoonlijk als sportief. Het werd voor mij tijd om veel te spelen in een eerste elftal en hier krijg ik die kans om mezelf te bewijzen. Daarnaast wil ik het beste uit mezelf halen om ervoor te zorgen dat Abcoude hoger eindigt dan dit seizoen. Nacompetitie? Liever niet. Alleen als het voor promotie is.”

Naast Bell komt ook Patrick Wensel over van JOS/Watergraafsmeer. Verder heeft FC Abcoude zich versterkt met Ismael Markelo (Hoofddorp), Jeroen Malotaux (Ajax 2) en Rick Berrevoets (Ouderkerk A1). Tegenover de komst van het vijftal staat ook het vertrek van Michael Amoafo naar zondag eersteklasser Woerden.

Foto’s Martin van Zurk