Rodney Smorenberg schiet Legmeervogels diep in blessuretijd langs Hillegom

Legmeervogels heeft de stijgende lijn in de zondag eerste klasse A doorgetrokken tegen Hillegom. Een winnende treffer van Rodney Smorenberg in de zevende minuut van de blessuretijd bracht de ploeg van Florian Wolf de drie punten: 1-2.

Terwijl de tijd aan het tikken was, hield Wolf – met een 1-1 stand op het scorebord – nog altijd vertrouwen in een goede afloop. “We waren de hele tijd voor het doel aan het drukken, een paar scrimmages. Dan zit het ook een keertje mee”, blikte hij terug. Diep in blessuretijd kapte de ingevallen linksbuiten Moad Tissoudali zijn directe tegenstander uit, legde de bal over de Hillegomse verdediging en Rodney Smorenberg kon vervolgens de bevrijdende 1-2 binnen schieten.

In de eerste helft lag de wedstrijd al lange tijd stil nadat Yasin Poyraz tijdens een kopduel in botsing kwam met een directe tegenstander. De aanvaller van Legmeervogels moest zelfs naar het ziekenhuis. Inmiddels lijkt het relatief mee te vallen met een hersenschudding. “Ik heb even contact gehad en het gaat goed met hem. Hij heeft ook een diepe snee, dus we moeten even kijken hoe dat herstelt”, zei Wolf.

Vlak voor rust kwamen de Uithoorners op achterstand. Een hoekschop van Hillegom, dat onder leiding van Stefan Teeken (ex-trainer van onder meer Overbos en Legmeervogels) staat, werd niet goed verwerkt en in een scrimmage tikte Niels van Veen de 1-0 binnen. Legmeervogels moest in de achtervolging, terwijl Hillegom op de tegenaanval gokte. Daarin bleek de thuisploeg, die vanwege een rode kaart voor Niels de Jong (twee keer geel) met tien man speelden, levensgevaarlijk. Bij één zo’n counter ontsnapte doelman Clé Vos de Mooij aan rood na het neerhalen van de snelle buitenspeler Aiden Ryan.

Zeven minuten voor tijd werd de stand gelijkgetrokken door Othman Lechkar. De middenvelder benutte een strafschop voor de 1-1. In de blessuretijd werd de comeback compleet gemaakt door een late treffer van Smorenberg. De derde zege op rij heeft Legmeervogels naar de zesde plek gebracht. “De verschillen zijn heel klein, de meeste ploegen ontlopen elkaar niet heel veel. Wie weet kunnen we nog iets betekenen in de derde periode.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.