Roemloze 0-0 Swift bij Zuidvogels

Swift is er vandaag niet in geslaagd om potten te breken uit bij Zuidvogels. In een af en toe saaie wedstrijd werd er niet gescoord en moesten beide ploegen het doen met 0-0. Swift had gezien de andere uitslagen vandaag een goede stap richting top drie kunnen maken. Nu blijft de ploeg van David Vecht steken op de vijfde plaats en wil het maar niet lukken om een goede reeks neer te zetten.

Volgens spits Tim Steij van Swift was het de wedstrijd van de verkeerde passes.
Steij:’Misschien dat andere mensen er anders over denken, maar het lukte beide ploegen niet om de bal heel lang in de ploeg te houden. Van beide kanten werd de bal steeds ingeleverd als het doel in zicht kwam. Wij hadden een kopbal van Sil Zijlstra in de eerste helft en zij konden doorbreken, waar ik dacht dat het buitenspel was. Onze verdediging kon nog net op tijd ingrijpen. Een van richting veranderd schot kon onze keeper nog net uit het doel tikken. Dat was het wel zo’n beetje in de eerste helft.’

Voor Steij hield de wedstrijd hier op. Hij werd in de rust gewisseld. Toen Hij na de douche naar buiten kwam hoorde hij dat Swift misschien een penalty had moeten hebben.
Steij:’Dat hoorde ik, maar heb ik niet gezien. De scheids legde hem erbuiten. Ik begreep dat de overtreding waarschijnlijk er binnen was. Mo Benlachen schoot nog twee keer vanaf de rand zestien, maar deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Vorige week hadden we nog heel veel kansen, maar vandaag creëerden we te weinig. Wel teleurstellend voor ons, omdat er door de top punten werd verspeeld vandaag.’

Swift mag volgende week thuis spelen tegen SDV Barneveld, dat vandaag koploper Breukelen versloeg.