Roeters bezorgt Arsenal in de slotfase de overwinning tegen Schoten

In de derde klasse C heeft Arsenal zich goed herpakt na de nederlaag tegen FC Weesp. Het won gisteren (zondag) in de slotfase van vv Schoten met 3-2, mede door twee goals van Jan Roeters. De winnende treffer viel pas in de 90ste minuut.

Dat de ploeg van Imro Wielkens vorige week verloor was een fikse tegenvaller. “De doelstelling bij ons is absoluut het kampioenschap, dus als je meteen de eerste wedstrijd verliest is dat wel een flinke tegenvaller ja. Maar FC Weesp is een goede ploeg”, zei verdediger Jan Roeters.

Gisteren wist Arsenal wel te winnen. In de eerste helft tegen Schoten ging het duel gelijk op. Arsenal kwam na tien minuten op voorsprong. Jan Roeters profiteerde, nadat de bal bij een corner bleef hangen in het strafschopgebied. Roeters kon de bal simpel binnen schieten. Niet veel later was het alweer gelijk. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door de Amsterdamse defensie en werd uit de rebound mooi raak geschoten door Terence van Kampen. Kort voor rust zette Anthony Voskuilen de thuisploeg weer op voorsprong. Hij scoorde met een droge knal vanaf buiten het strafschopgebied. Zo gingen beide teams bij een 2-1 stand aan de thee.

Meteen na rust stond alweer gelijk. Schoten profiteerde van balverlies van Arsenal op het middenveld en via een snelle uitbraak kon Sjoerd Auwerda de gelijkmaker scoren. Arsenal had het in deze fase lastig met de Haarlemmers. Na een uurtje spelen kwam Abdelhakim Eladel in het veld en ging het beter draaien bij Arsenal. Toch had Schoten nog een grote kans halverwege de tweede helft. Maar Emre Akbyrak schoot naast het doel van Sam Coenen. In de slotfase trok Arsenal alsnog aan het langste eind. Een corner werd door A-junior Daniel Rasche op de lat gekopt, waarna Roeters uit de rebound kon binnenkoppen. Zo kon Arsenal opgelucht ademhalen en de eerste drie punten van deze competitie bijschrijven.

“Uiteindelijk was het wel een verdiende overwinning, zeker op basis van het laatste halfuur, nadat Appie (Eladel, red.) er in kwam”, vond Roeters. Ondanks de duidelijke doelstelling vindt Roeters het moeilijk te zeggen wie de grote concurrenten zijn voor het kampioenschap. “Ik denk in ieder geval Weesp. Voor de rest zijn het veel nieuwe teams, dus er valt nog weinig over te zeggen. Het is afwachten”, aldus Roeters.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)