Home / Algemeen / Rolf Hazelaar (SDO): “Extra genieten van bekerfinale tegen Ajax”

Rolf Hazelaar (SDO): “Extra genieten van bekerfinale tegen Ajax”

Vuurwerk tijdens de laatste training, zeven bussen vol met supporters richting Breukelen, zelfs een speciale bekerfinalesjaal. Bij SDO leeft de finale van de districtsbeker, donderdag tegen Ajax, enorm. Voor doelman Rolf Hazelaar is het treffen met de zaterdag Hoofdklasser een bijzondere, aangezien hij twee seizoenen onder de lat stond in Amsterdam.

Er is nog een groepsapp met spelers van vorig seizoen waar Hazelaar deel van uitmaakt. Deze is lange tijd op non-actief, maar de sluitpost denkt eraan de conversatie weer tot leven te wekken. “Misschien moet ik er maar iets ingooien, om de spanning een beetje op te bouwen”, grinnikt hij. “De gebroeders Van ’t Land spreek ik nog regelmatig. Het is jammer dat ze allebei geblesseerd zijn. Desondanks: spelen tegen Ajax is voor mij speciaal. Ik had mij geen betere tegenstander kunnen wensen in de finale. Het is niet vanzelfsprekend dat je een bekerfinale mag spelen, dus ik ga er extra van genieten.”

Dit seizoen moet Hazelaar zich schikken in een rol als tweede doelman, achter Dion Thomas (ook een Ajax-verleden). Thomas volgde Hazelaar op toen hij in 2015 naar Ajax vertrok en heeft nog altijd het krediet in Bussum. “De trainer (oud-prof Ivar van Dinteren, red.) wilde zo verdergaan en Dion heeft het dit seizoen goed gedaan. Natuurlijk is het lastig voor mij. Ik ben nog nooit tweede keeper geweest. Vooral met verre uitwedstrijden zijn de zondagen extra lang. Ik heb geprobeerd heel positief te blijven en dat volgens mij ook het hele seizoen geweest. De wedstrijden die ik kon pakken, heb ik ook gepakt.”

In de districtsbeker moest hij zich onderscheiden. Extra lastig was dat dit geen prioriteit had in Bussum. “De trainer had aangegeven dat de beker niet interessant is. Dat we het moeten zien als oefenwedstrijden. Ik snapte de gedachte, maar in mijn belang was het juist goed om zo ver mogelijk te komen. Des te meer wedstrijden voor mij. Hoe verder je komt, hoe leuker het ook wordt. In de halve finale ging er een dubbeldekker vol met supporters mee naar Volendam. Het begon ineens te leven. En ik hoorde dat er al zeven bussen vol zitten voor donderdag, dus Bussum loopt helemaal uit voor de finale.”

Hazelaar probeerde in de voorbereiding op de finale te helpen door tips te geven over zijn oude club. De favorietenrol schuift hij snel naar Ajax. “Al zijn wij wel een tegenstander die het Ajax heel moeilijk kan maken. Wij zijn iets fysieker en ik weet dat Ajax dat niet heel prettig vindt. Ik schat de kansen voor Ajax iets groter. Maar als wij op voorsprong komen, met onze fans erachter, kunnen er hele gekken dingen gebeuren.”

De bekerfinale begint donderdagmiddag om 15:00 uur in Breukelen. Een samenvatting van het duel is later op onze website te zien.

Foto boven: RickySportphotography | Hazelaar nog in het shirt van Ajax

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)