Home / Algemeen / Ron Gerlof besluit voor vierde seizoen te gaan bij Sporting Martinus

Ron Gerlof besluit voor vierde seizoen te gaan bij Sporting Martinus

Zondag derdeklasser Sporting Martinus staat ook volgend seizoen onder leiding van Ron Gerlof. De oefenmeester nam iets meer bedenktijd dan de voorgaande jaren, maar besloot alsnog voor zijn vierde seizoen te gaan bij de Amstelveners.

In november vroeg de clubleiding naar de toekomst van Gerlof. “Zij wilden graag met mij door. Het wordt mijn vierde jaar en dan twijfel je als trainer of je het breekpunt hebt bereikt, of dat je nog een jaar door kan gaan. Ik blijf dezelfde Ron Gerlof, met dezelfde woorden en uit mijn verleden als voetballer weet ik dat het ook wel eens mooi is geweest en je liever een ander gezicht voor de groep hebt. Drie/vier jaar kan het breekpunt zijn en je moet goed nadenken of het nog wel een jaar past. Na een aantal goede gesprekken heb ik besloten toch door te gaan.”

De oefenmeester gebruikte een trainingskamp in Barcelona om aan de spelers te vragen hoe zij erin stonden. “Uit die gesprekken zijn een paar dingen gekomen waar ik mijzelf ook nog kan ontwikkelen, zoals de spelopvatting en werkwijze. Daar zie ik nog genoeg rek in. De spelers wilden ook graag dat ik zou blijven. En het blijft toch mijn club.”

Onder leiding van Gerlof promoveerde Sporting Martinus vorig jaar naar de zondag derde klasse C. Daarin staan de Amstelveners momenteel op een zevende plaats in de grote middenmoot. “De eerste doelstelling is dit jaar om erin te blijven. Gezien de verhoudingen in de derde klasse is dat best een uitdaging. Met een paar overwinningen op rij kan je zomaar in de nacompetitie voor promotie eindigen, maar een paar mindere zondagen en je moet opeens oppassen voor degradatie. Volgend jaar willen we kijken of we een stabiele derdeklasser kunnen worden, richting een periodetitel. Wij weten dat we van elke tegenstander kunnen winnen; ons team staat goed en we hebben één van de minst gepasseerde defensies. Dat hebben we erin kunnen bouwen in de afgelopen jaren, nu willen we aan meer doelpunten werken voor volgend seizoen.”

Foto boven: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)