Ron Gerlof nieuwe trainer Sporting Martinus

Ron Gerlof (rechts op de foto) is de nieuwe hoofdtrainer van de zondagselectie van Sporting Martinus. Gerlof wordt daarmee de opvolger van Kees Koedood. Donderdagavond presenteerde het bestuur de 42- jarige trainer aan de selectie.

Presenteren is in deze een groot woord. Gerlof was eerder al trainer van de A1-junioren en assistent bij het eerste elftal onder Rob Wever en Jannis van der Lijcke. Als speler kwam hij ook al uit voor Sporting Martinus. Daarnaast speelde hij in het verleden voor Sporting Zuid (een van de fusie verenigingen waaruit Sporting Martinus is ontstaan) en DCG.

Gerlof: “ Het afgelopen jaar had ik al met Martinus gesproken maar door privé omstandigheden (ziekte van zijn vrouw, red.) was het toen niet verstandig om het te gaan doen. Achteraf bleek dat ook een goede keuze te zijn.  Nu is de tijd wel rijp om er in te stappen. Martinus is mijn club dus als ik ergens trainer wilde worden was het hier wel.”

De presentatie was gisteren (donderdag) niet echt een kennismaking te noemen. Gerlof: “ Ik ken iedereen bij de club dus ik hoefde inderdaad niet voorgesteld te worden. De geruchten waren er ook al een tijdje. Dat ik er nu vrijuit over kan praten is wel fijn en ik  heb veel positieve reacties gehad.”

Momenteel staat Sporting Martinus op een degradatie plaats in derde klasse C. Gerlof: “Natuurlijk speel je liever in de derde dan in de vierde klasse. Mara het is voor mij geen heikel punt. Als is het moelijker om uit de vierde klas te promoveren dan je te handhaven in de derde klasse. Ik heb een contract voor een seizoen maar de intentie is er van beiden kanten om er een langlopende verbintenis van te maken. En dan heb ik het over ene periode van drie tot zes jaar. Het bestuur wil dat de club weer herkenbaar wordt. Met jongens uit de eigen jeugd, met jongens uit de buurt en dat we weer een positieve uitstraling hebben. Voor mij is het een mooie opdracht zonder druk. Een ideale eerste stap als hoofdtrainer.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)