Ron Gerlof (Sporting Martinus): “We gaan meedoen om het kampioenschap”

Trainer Ron Gerlof is met Sporting Martinus uitstekend begonnen aan het seizoen. De ploeg staat met vijftien punten uit vijf wedstrijden en met een doelsaldo van 24 goals voor en maar één tegen bovenaan in de zondag vierde klasse f. Het ruime doelsaldo kwam mede tot stand doordat afgelopen zondag in de Amstelveense derby Nautilus werd verslagen met een monsterscore van maar liefst 12-0. Toch wil Gerlof voorlopig nog niet praten over het kampioenschap.

”We zijn het seizoen natuurlijk goed begonnen met de maximale score uit vijf wedstrijden, maar we zullen elke wedstrijd 120% moeten geven en geconcentreerd moeten blijven. We gaan meedoen om het kampioenschap maar FC Aalsmeer en NFC zijn ook goede ploegen die het ons zeker lastig gaan maken.”

Ron Gerlof Screenshot Jurgen Boegborn

Over afgelopen zondag was de coach logischerwijs tevreden. ”De score had zeker nog hoger kunnen uitvallen, maar ik ben tevreden met het resultaat. Natuurlijk is het doelsaldo ook belangrijk en is het lekker dat we met 12-0 winnen. Het gaat er echter om dat we elke wedstrijd gewoon de drie punten pakken.”

De teleurstelling over de misgelopen promotie van vorig seizoen is helemaal verdwenen. ”Het is jammer dat we nu niet een klasse hoger spelen, maar we zijn in juli vol goede moed weer begonnen met de voorbereiding  en nu moet het dit seizoen maar gebeuren.”

Sporting Martinus - Nautilus
Sporting Martinus won afgelopen zondag met maar liefst 12-0 van Nautilus. Foto: Karel Stevens

Gerlof beschikt ook over een nagenoeg fitte selectie. ”Er komen nog een paar spelers terug van blessures en ik hoop dan over een nog bredere selectie te beschikken. Ik heb dan toch meer keuzes en dat is altijd lekker voor een trainer.”

Verslag: Joey Schoo

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!