Ron Stoffels (De Dijk zaterdag): “Dit seizoen kampioen, volgend jaar top-4”

Het heropgerichte zaterdagelftal van De Dijk stevent af op het kampioenschap in de vierde klasse C. Daarmee kan de eerste stap in het uitgestippelde plan gezet worden door de ploeg van Ron Stoffels en Ronald Kat. Binnen een paar jaar willen de Amsterdammers zelfs naar de tweede klasse toe.

Met de finish in zicht durft Stoffels zich al aan een uitspraak te wagen. “Eigenlijk mag ik het nog niet uitspreken, maar ik ben er wel van overtuigd dat wij kampioen gaan worden. We spelen nog tegen Zaanlandia (nummer twee, red.) en daarna tegen ploegen die onderin staan (KFC en RCZ), terwijl onze concurrenten elkaar nog treffen.” In de laatste wedstrijd, tegen laagvlieger DWS, werd er zowel aan het vertrouwen als aan het doelsaldo gewerkt: 15-0. “Voor deze jongens moet er continu een uitdaging zijn. Anders wordt het te gewoon. Dan is het knap dat je met zulke cijfers kan winnen.”

Een jaar geleden werd hij door de club benaderd om, net als vroeger, weer iets voor de jeugd van De Dijk te betekenen. Eigenlijk wilde Stoffels, overgekomen van DRC, op het veld blijven staan en kwam vervolgens zelf met een oplossing. “Ik wilde kijken of we de Zaterdag 1 weer konden opstarten. Er lopen heel veel goede jeugdspelers van divisie-niveau rond, maar wat gaan we daarmee doen? Het gat naar de Zondag 1 (Tweede Divisie) is nu nog te groot. De Zondag 2 zou kunnen, maar met de Zaterdag 1 geven we de talenten ook een kans op de zaterdag.”

Samen met zijn leider Ronald Kat startte hij het project op. De twee werken sindsdien nauw samen met een zeer jonge selectie, gemiddeld twintig jaar oud. “Het gros is eerstejaars senior, jongens die allemaal lange tijd met elkaar voetballen. Er zit enorm veel potentie in deze groep.” De oefenmeester is niet bang dat zijn talenten door een leegloop van het vlaggenschip benaderd zullen worden voor de Zondag 1. “Ze hebben allemaal bewust voor de zaterdag gekozen.”

Bij zijn aanstelling is er door Stoffels en Kat een plan uitgestippeld: binnen twee jaar de stap omhoog maken en binnen vier jaar zelfs naar de tweede klasse. Met een naderend kampioenschap lopen de Amsterdammers voor op schema. “Waar onze lat ligt? Ik weet het niet. Misschien kunnen we na de tweede klasse nog een stap maken. Eerst dit seizoen kampioen worden en volgend jaar meedoen voor een plek in de top-4. We gaan niet betalen, echt niet, maar faciliteren er wel omheen door zelf sponsors te benaderen. Het groepsgevoel, gezelligheid, prestatie en clubbelang zijn daarin enorm belangrijk.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)