Ron van der Velde nieuwe trainer van SDZ

Ron van der Velde is komend seizoen hoofdtrainer van de huidige zondag vierdeklasser SDZ. Van der Velde zal  de positie van interim-trainer Yahiaoui gaan overnemen aan het eind van het seizoen. Van der Velde is momenteel trainer van zaterdag tweedeklasser Castricum. Danny Flemming wordt hoofd technische zaken senioren en blijft dus voor de club behouden.

Momenteel staat het eerste elftal onder leiding van Jamal Yahiaoui  die onlangs als interim werd aangesteld. Gisteren (donderdag) werd de spelersgroep op de hoogte gesteld van de komst van Van der Velde. Het bestuur laat via haar website weten: “Wij denken met Ron een zeer ervaren coach en een echte clubman te hebben binnengehaald. Wij verwachten dat hij in staat is om samen met de technische staf  de zaken rond om de senioren verder te professionaliseren.”

Van der Velde heeft veel ervaring in het amateurvoetbal in Amsterdam. Zo was hij meer dan tien jaar werkzaam bij Zeeburgia. Ook trainde hij DCG, Voorland en DCG.  Van der Velde is nu 22 jaar werkzaam in het amateurvoetbal.

Van der Velde: “ Het is mooi om weer in Amsterdam aan de slag te gaan. Zeker bij en club die veel ambitie heeft.  Ze willen er een zwaai aangeven. SDZ speelt al jaren in de top van de vierde klasse en nu hebben ze aan mij ook duidelijk aangegeven dat ze de stap willen maken naar de derde klasse. Sterker nog op den duur moet het een stabiele vereniging in de tweede klasse zijn, maar laten we het stap voor stap doen.”

Van der Velde voerde drie gesprekken met SDZ en afgelopen woensdag hoorde hij het goede nieuws dat de keus op hem was gevallen. Van der Velde: “Met de spelers heb ik nog geen kennis kunnen maken want gisterenavond (donderdag, red.)  stond ik op het veld in Castricum. Ik wil ook de huidige trainer niet te veel in de weg lopen, maar ik zal uiteraard wel wedstrijden gaan kijken.”

Foto FC Castricum:  "Ik hoop met die club toch nog een prijs te kunnen  pakken dit seizoen"
Foto FC Castricum: “Ik hoop met die club toch nog een prijs te kunnen pakken dit seizoen”

Met de aanstelling van Van der velde en de nieuwe functie van Danny Flemming is er weer rust binnen SDZ. De afgelopen maand was er veel onrust. Eerst was er het opstappen van Danny Flemming. Later volgde ook bestuurslid technische zaken Harm Elgersma en stapte de voorzitter op omdat hij koos voor een politieke carrière.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)