Ron van der Velde vindt in OSV (zaterdag) nieuwe club

OSV (zaterdag) en SDZ ruilen van trainer. Waar eerder al bekend werd dat Kai Meeuwsse volgend seizoen Ron van der Velde opvolgt als trainer van zondag vierdeklasser SDZ, bewandelt Van der Velde de omgekeerde weg. De 58-jarige oefenmeester werd woensdagavond gepresenteerd als de nieuwe trainer van de zaterdag tweedeklasser.

Van der Velde werd zelf benaderd door de club uit Tuindorp-Oostzaan. “Bij het eerste gesprekken was er al een goede klik en werd meteen om een gesprek met de spelersraad gevraagd. Ook zij waren erg enthousiast. Vervolgens was het snel rond.” Hij zag zijn nieuwe ploeg twee weken geleden winnen van Jong Holland (4-0). “Het is een leuke spelersgroep. Een mooie mix van jonge spelers en een paar ervaren krachten en bovendien een hechte groep. Het zou mooi zijn als we die bij elkaar kunnen houden.”

De trainersruil is behoorlijk opvallend. “Best apart dat we van club ruilen”, lacht Van der Velde. “Ik heb het er niet met Kai over gehad. Ik gun hem het beste en we hebben afgesproken dat OSV in de tweede klasse zal blijven en wij met SDZ promoveren. Het is trouwens best leuk dat OSV weer bij mij terecht is gekomen. Eind jaren ’90 heb ik bij OSV mijn praktijkexamen voor het TC1-diploma gevolgd, toen ik trainer was van DRC. Het eerste zondagelftal speelde nog in de eerste klasse, maar ze kozen voor iemand anders die een half jaar later ontslagen werd. Daar heb ik een paar mensen nog even aan herinnerd tijdens de gesprekken.”

Zijn overstap naar OSV betekent ook een terugkeer in de zaterdag tweede klasse A, waar hij in 2013/14 ook met FC Castricum in actief was. “De meeste teams ken ik al en het is een erg leuke afdeling. Het is even afwachten tegen welke clubs we precies komen te spelen, maar wij willen met OSV bovenin meedoen en misschien een periode pakken. Mochten we promoveren, zal er voor de eerste klasse wel wat moeten gebeuren. We zullen zien waar het schip strandt.”

Foto: OSV, Daniel Velthuis (voorzitter voetbalcommissie), Ron van der Velde en Ilona Rozendaal (voorzitter OSV)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)