Home / Homepage / Ronnie Roomeijer (Purmersteijn zat) mist rest van seizoen door afgescheurde kruisband

Ronnie Roomeijer (Purmersteijn zat) mist rest van seizoen door afgescheurde kruisband

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn moet het de rest van het seizoen ook stellen zonder Ronnie Roomeijer. De 28-jarige verdediger scheurde twee maanden geleden zijn kruisband af en gaat eind jauari onder het mes. Eerder overkwam dit doelman Dave Hiddes.

Op het moment dat het gebeurde, dacht Roomeijer dat er niet veel aan de hand was. Hij kon gewoon lopen, had bijna nergens last van en het verpestte zijn vakantie in Thailand niet. Toch leek het hem verstandig om een mri-scan te doen. Misschien dat het zijn meniscus was. Het zou uiteindelijk wel herstellen, was zijn gedachte, in het ergste geval met een kleine ingreep. De mri-scan wees iets anders uit: zijn kruisband is helemaal afgescheurd.

Eind januari gaat hij onder het mes. Dan wacht een lange revalidatie. Wat voor hem het meest vervelend is, is de combinatie met zijn werk. Roomeijer heeft een eigen stukadoorsbedrijf. “Dat wordt een dingetje met bukken, tillen, trapje op en trapje af.” Toch is het voor hem een bewuste keuze om geopereerd te worden, terwijl je ook kan leven zonder kruisband. “Ik heb liever een goede knie. Volgens de dokter kan mijn knie weer honderd procent worden mits ik goed herstel.”

Dat zal voor Roomeijer geen groot probleem zijn. Dagelijks is hij te vinden in de sportschool voor krachttraining of boxen. Zijn bovenbeen is goed getraind om straks sterk uit de operatie te komen. “Ik ga mijn uiterste bet doen om zo hard mogelijk te trainen. Ik vind het ook hartstikke leuk en heb plezier in mijn sport”, zegt hij. “Het is natuurlijk even slikken dat je voor een lang herstel staat, maar ik ga er met een goed gevoel in. Omdat ik weet dat er iets gebeurt. En ik hou ervan om ergens naartoe te werken.”

Op z’n vroegst is de verdediger eind september pas weer inzetbaar. Wel is er een kleine kans dat Roomeijer komend kalenderjaar helemaal niet in actie komt, als de revalidatie langer duurt dan gepland. “Ik denk niet dat ik nog in actie kom. Misschien wel, dan moet ik even kijken hoe voorspoedig het herstel gaat. Maar dat is eigenlijk het minst belangrijk.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)