Rooth stopt bij Amstelveen

René Rooth heeft het bestuur van Amstelveen/Heemraad vrijdag (6 januari) verteld dat hij aan het eind van het seizoen zal stoppen als hooftrainer. Rooth: “Ik heb er geen tijd meer voor”.

Ook zijn assistent Timo de Smet stopt aan het eind van het seizoen. De Smet vertrekt voor een aantal maanden naar Amerika. Dat was al bij het bestuur bekend. De situatie van Rooth ligt iets anders. In december spraken de trainer en de club nog de intentie uit om het aflopende contract te verlengen. Rooth: “Ik heb een eenmansbedrijf (schoonmaakbedrijf, red.) en ik moest te veel opdrachten afzeggen. Ik kon het tegenover mezelf niet meer verantwoorden dat ik zoveel tijd in Amstelveen stopte. Als ik iets doe wil ik het voor de volle 100% doen en dat gaat me gewoon niet meer lukken. Iets half doen kan ik niet. Ik had echt de intentie om door te gaan maar na twee dagen alles op een rijtje te hebben gezet heb ik de club gebeld en hun verteld dat ik het toch niet doe”.
Teammanager Marcel Havermans bevestigd de lezing van Rooth: “Wij wilden graag met René verder en dat hebben we ook aangegeven. Maar hij heeft er gewoon de tijd niet voor. Het heeft echt niets met de resultaten te maken”. Amstelveen staat momenteel op de 13e plaats met slechts acht punten. Rooth: “Misschien heb ik wel een inschattingsfout gemaakt. Ik ging er van uit dat we veel meer punten zouden hebben en dat er meer potentie in de groep zou zitten. Voor het seizoen zei ik dat we eerst maar eens 33 punten moesten halen en dan maar verder moesten kijken. Het wordt nog een hele klus om dat te halen. We hebben er nu acht. Dat betekent dat we er van de resterende 39 punten er 25 moeten halen. Dat is een enorme klus, maar ik ben meer dan ooit gemotiveerd om dat te gaan halen en Amstelveen te behouden voor de tweede klasse”.

Het bestuur van Amstelveen komt maandagavond bij elkaar om de te volgen strategie te bepalen. Havermans: “Ik wil wel even benadrukken dat we nog met geen enkele trainer gesproken hebben. Het bestuur gaat nu een profielschets maken en volgende week (na de oefenwedstrijd tegen Ouderkerk, red.) gaan we met de spelers om de tafel om te horen wat zij willen. Ook de spelersgroep is wel aan vernieuwing toe”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)