Rosco Cyrus maakt overstap van Arsenal naar Hilversum

Rosco Cyrus speelt volgend seizoen voor FC Hilversum. Nadat de aanvaller in de winterstop stopte bij Arsenal, heeft hij nu besloten om te gaan spelen voor de zaterdag derdeklasser. Naast Cyrus vertrekt ook Glenn Holster Holster naar Hilversum. Hij komt over van tweedeklasser OSV.

Cyrus twijfelde niet toen hij de overstap naar Hilversum kon maken. “Ik had nog meerdere opties maar ik heb geen zin meer om drie keer in de week te trainen. Hilversum is een prachtige club en ik ben blij dat ik daar nu ga voetballen. Vroeger speelde ik met JOS tegen Hilversum en toen was het al een grote club. Ik ga nu ook weer met een paar vrienden samen spelen en daar kijk ik erg naar uit.”

Arsenal_Ouderkerk_Rosco_Cyrus_Jos_Spitteler_1

De snelle buitenspeler had bij Arsenal een goede eerste seizoenshelft maar koos ervoor om te stoppen. “Ik heb in het midden van het seizoen besloten om voor mijn gezin en werk te kiezen. Toch heb ik tot de winterstop alles gespeeld. Ik heb ook nog eens een hoop doelpunten gemaakt en assists gegeven. Uiteindelijk was het wel jammer dat ik niet kon doorgaan.”

Cyrus hoopt ook voor Hilversum belangrijk te zijn volgend seizoen. “Ik ben nu 34 jaar maar ik speel nog alsof ik 21 ben. Ik voel me topfit en wil gewoon weer lekker voetballen. We krijgen een goede selectie en ik denk dat we voor het kampioenschap gaan meestrijden. Ik hoop dat ik met mijn acties, assists en goals van waarde kan zijn,” besluit de creatieve aanvaller.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)