Home / Derde Divisie zaterdag / Rose blijft bij Ajax Zaterdag: “We hebben een uitstekende spelersgroep”

Rose blijft bij Ajax Zaterdag: “We hebben een uitstekende spelersgroep”

Yuri Rose maakt zich na de zomer op voor zijn derde seizoen bij Ajax Zaterdag. De hoofdtrainer twijfelde geen moment over een langer verblijf bij de Amsterdamse amateurtak. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin en we hebben een uitstekende spelersgroep, dus voor mij was er geen reden om niet door te gaan”, vertelt Rose.

Prestatie

De oefenmeester zag afgelopen seizoen dat zijn elftal gemengd presteerde. “We hadden het in het begin behoorlijk zwaar, maar vervolgens hebben we onszelf uitstekend herpakt. Op het moment dat de competitie stopte, stonden we zelfs achtste en qua verliespunten gelijk met de nummer zes. Voor Ajax Zaterdag-begrippen is dat behoorlijk goed.”

Aankomend jaar wil Rose kijken of het team weer een stap vooruit kan maken. “Het blijft natuurlijk lastig om stabiliteit te creëren, omdat we met een ander budget werken dan de topclubs in de competitie. Daarom wordt aan onze spelers getrokken en vertrekken spelers. We moeten daar natuurlijk op anticiperen, al is dat niet altijd even eenvoudig. Als we onze groep voor langere tijd bij elkaar kunnen houden en we met onze jonge spelers kunnen bouwen, dan kunnen we uiteraard een keer boven onszelf uitstijgen en zelfs om een periodetitel meedoen.”

Spelerswisselingen

Rose maakt echter eveneens duidelijk dat Ajax Zaterdag ervoor staat om spelers door te ontwikkelen, zodat zij op latere leeftijd hogerop kunnen komen. Als het gaat om de opbouw van een team, botst dit soms met het aspect presteren. De trainer is blij dat er ook spelers terugkeren. Zo maken Lars Middelwijk en Bryan Ottenhoff na de zomer weer hun opwachting in Amsterdam.

“Daarnaast komt Gendrige Prijor over van ONS Sneek, dus dat zijn al belangrijke krachten die echt het Ajax-DNA in huis hebben. Daarnaast zijn we momenteel met voetballers bezig die we kunnen vragen mochten andere spelers weggaan. We moeten als club namelijk toch anticiperen op aspecten die zich in een latere fase kunnen voordoen en blijven dan ook op zoek naar spelers met het Ajax-DNA. Het moet allemaal blijken of het nodig is. In deze periode hebben we tijd genoeg om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen”, aldus Rose.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Genridge Prijor verruilt ONS Sneek voor Ajax

Send this to a friend