Home / Derde Divisie zaterdag / Genridge Prijor verruilt ONS Sneek voor Ajax
Genridge Prijor

Genridge Prijor verruilt ONS Sneek voor Ajax

Genridge Prijor speelt komend seizoen voor Ajax zaterdag. De buitenspeler komt over van ONS Sneek, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen.

ONS Sneek staat op dit moment op een degradatieplek in de Derde Divisie zaterdag en heeft het daarnaast financieel lastig. Reden voor de club om afscheid te nemen van een aantal spelers uit Noord-Holland: “Ik heb meteen aangegeven dat het mij niet om het financiële plaatje ging, maar ik wil wel op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Een vertrek was dus de beste optie.”

De zoektocht naar een nieuwe club begon. Toevallig kwam hij Johnny Merks, assistent-trainer bij Ajax tegen. “Ik kende hem nog van toen ik in de jeugd van FC Volendam speelde. We raakten in gesprek en hij vroeg of Ajax iets voor mij was, de club hield me al een tijdje in de gaten. Hij is een belangrijke schakel geweest in het proces”, vertelt Prijor.

Naast Ajax had hij nog een optie: er was ook interesse uit Engeland. “Die club had me vorig jaar ook al benaderd en ik zag het wel zitten. Alles leek goed geregeld en de club wilde de transfer rond maken.” Toch schoof Prijor de beslissing nog even voor zich uit. En toen kwam Ajax op zijn pad: “Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het is lekker dicht bij huis, de faciliteiten zijn goed en je speelt bij een grote club.” Het perspectief dat hem bij Ajax geschetst werd, sprak hem ook aan: “Ze hebben me verteld dat ik als basisspeler kom, dus ik ga er vanuit dat ik veel ga spelen. Het is dan aan mij om belangrijk te zijn voor het team.”

Maar eerst kan hij nog belangrijk zijn voor Sneek, als de competitie weer hervat wordt: “We zitten in een lastig parket. Het zou mooi zijn als we in ieder geval een plekje omhoog komen en nacompetitie kunnen spelen om erin te blijven.”

Foto: Orange Pictures

Transfermarkt deel 1: Eerste transfers een feit

 

Send this to a friend