Rose neemt Marijn Sterk (OFC) mee naar Ajax

Marijn Sterk is vanaf komende zomer weer te zien in het rood-witte tenue van Ajax. De dertigjarige verdediger speelde zeven jaar in de jeugd en het tweede elftal van de Amsterdammers en vertrekt na dit seizoen samen met trainer Yuri Rose van OFC naar de zaterdag Hoofdklasser.

“De invloed van Yuri op mijn keuze voor Ajax is zeker groot. Ik heb erg goed contact met hem en zijn manier van trainen bevalt mij”, zegt Sterk. Hij had bij OFC kunnen blijven, maar Ajax klonk hem goed in de oren. “Ik heb daar een fantastische tijd gehad. Dat speelt ook mee. En na vijf jaar OFC is het voor mijzelf tijd om een nieuwe stap te maken.”

Een week geleden werd Sterk benaderd door Rose, waarna hij een paar dagen de tijd nam om hierover na te denken. Vertrekken uit Oostzaan doet de verdediger immers niet zomaar. “OFC is wel mijn ‘cluppie’ geworden en ik vind het moeilijk om de club te verlaten. Ik ben daar kind aan huis, blijf altijd het langst hangen in de kantine en kan het erg goed vinden met supporters en het bestuur. Zij vinden het ook jammer dat ik weg ga.”

Sterk kwam in 2013 over van FC Emmen en klom met OFC van de eerste klasse naar de Derde Divisie. Nu maakt hij de overstap naar de zaterdag Hoofdklasse. “Yuri heeft mij duidelijk verteld wat de ambities zijn. Ze willen naar de Derde Divisie toe. Als dat dit jaar niet lukt, wordt het volgend seizoen. Ik heb even gekeken naar de spelerslijst en ik ken niemand. Ik kan er dus met een vrij hoofd ingaan, maar wel met veel verwachtingen.”

Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)