Routinier Lesley van Dams leidt AGB langs Kampong

Het geluk van een koploper. AGB-trainer Senel Cebar moet er om glimlachen na afloop van de wedstrijd tegen Kampong (1-2 zege). Inmiddels is de voorsprong van de koploper in de zondag tweede klasse B opgelopen tot negen punten. De 37-jarige Lesley van Dams was wederom belangrijk voor de Amsterdammers door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

In de twaalfde minuut kreeg AGB al een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een strafschop werd zwak ingeschoten door Nessie Imac, die zijn inzet gekeerd zag worden door Kampong-doelman Rik Schrurs. Twintig minuten later was het wel raak. Van Dams kopte de 1-0 binnen uit een hoekschop van Ciham Kambur.

De koploper speelde niet eens zo goed. “Wij kwamen de hele wedstrijd lang niet lekker in ons eigen spel. Kampong heeft een erg stugge ploeg en daar hadden we het moeilijker mee dan ik vooraf had verwacht. Wij kwamen ook een paar keer goed weg.” Na tien minuten in de tweede helft kwam Kampong op gelijke hoogte via Nick Lentjes: 1-1.

Inmiddels was bekend geworden dat het drietal achtervolgers (Abcoude, Pancratius, SCH’44) puntverlies had geleden. “Eigenlijk wil je niet dat de spelers dit weten, want je probeert ze geconcentreerd te houden. Nu bleek het voor iets meer energie te zorgen, er nog een schepje bovenop doen om verder uit te lopen.”

Van Dams zorgde er uiteindelijk voor dat AGB verder uit kon lopen op de concurrentie. Een kwartier voor tijd was Comvalius de aangever, wederom uit een hoekschop: 1-2. “Het was niet heel best, maar misschien is dit een beetje het geluk van een koploper. Dat het net even goed loopt in zulke wedstrijden. En als je dit soort wedstrijden ook wint.. Dan weet ik niet waar dit eindigt”, lacht Cebar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)