Home / Algemeen / Roy Deken (Ajax) over topper tegen Staphorst: “Dit is niet onze laatste kans”

Roy Deken (Ajax) over topper tegen Staphorst: “Dit is niet onze laatste kans”

Roy Deken is na een half jaar blessureleed inmiddels weer helemaal fit. Dat is maar goed ook, want aankomend weekend staat voor Ajax de topper tegen concurrent Staphorst op het programma in de strijd om het kampioenschap van de zaterdag Hoofdklasse B.

De centrale verdediger moest een deel van de eerste seizoenshelft missen vanwege een overbelasting in zijn darmbeen (os ilium). Een moeilijke periode voor de Amsterdammer. “Het was frustrerend om langs de kant te staan. Het enige voordeel was dat ik aan mijn fysieke gesteldheid kon werken qua kracht. Vanuit de sportschool bij Ajax je teamgenoten zien voetballen, is niet leuk. Het is misschien ook wel een beetje mijn eigen schuld geweest, omdat ik te lang met de pijn ben doorgegaan.”

Momenteel bezetten de Amsterdammers de derde plaats in de zaterdag Hoofdklasse B. Een plek waar Deken geen genoegen mee neemt. “Als wij derde eindigen, is het een mislukt seizoen. Voor mij is het misschien makkelijk praten, maar de prestaties zijn tot nu toe nog niet echt denderend. Als team zijn wij nog niet tevreden, omdat wij kampioen willen worden.” Na twee keer een zesde plaats in de Hoofdklasse A werd Ajax voor dit seizoen in de andere Hoofdklasse, met veel teams uit het oosten van het land, ingedeeld. “De vorige twee jaar was de competitie voor mijn gevoel iets sterker. Dit seizoen zijn de tegenstanders fysiek wel sterker, maar zijn wij voetballend de betere ploeg.”

Het duel tussen nummer Ajax en nummer twee Staphorst is belangrijk voor het kampioenschap. Toch denkt de verdediger dat deze wedstrijd nog niet beslissend zal zijn, ondanks dat SC Genemuiden met vijf punten voorsprong kan profiteren. “Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen, dus dit is niet onze laatste kans. Het is wel een mooie mogelijkheid om een goede stap te zetten naar het kampioenschap. Als we verliezen, wordt de achterstand groot met acht punten, dus daarom is het duel zo belangrijk voor ons. Maar als Genemuiden zo blijft doorgaan, wordt het sowieso een lastig verhaal.”

Ajax-Staphorst is komend weekend onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting met reacties is maandag te zien op de website.

Verslag Roy Baltus
Foto Richard Maertens

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)