Home / Algemeen / Roy van der Mije (OFC): “Goed overleg was mijn insteek, maar dat lukte niet”
Roy van der Mije

Roy van der Mije (OFC): “Goed overleg was mijn insteek, maar dat lukte niet”

Roy van der Mije maakte in december de veelbesproken overstap van Legmeervogels naar OFC. De hoofdtrainer, die had gehoopt op een andere manier bij de club te vertrekken, vertelt zijn kant van het verhaal. “Ik heb van alles geprobeerd om op een goede manier afscheid te nemen, maar Legmeervogels wilde op geen enkele manier meewerken.”

“Halverwege november waren Legmeervogels en OFC in volle onderhandeling over mijn overstap naar de club uit Oostzaan. Het was daarbij mijn insteek om in goed overleg uit elkaar te gaan, zo wilde ik bijvoorbeeld pas na de winterstop de overstap maken. Daarbij is er vanuit OFC meerdere keren gebeld en een mondelinge afspraak gemaakt, maar elke keer liep het op helemaal niets uit”, vertelt hij.

“Legmeervogels wilde gewoon niet meewerken en zij ook niet van plan om dat standpunt te veranderen. OFC wilde namelijk ook meedenken over een vergoeding, maar ook dat wilde Legmeervogels niet. Toen heb ik, samen met enkele juristen, naar mijn contract bij de club gekeken en daar stond een duidelijk opzegstermijn van twee maanden in. Legmeervogels denkt daar anders over, dus het zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.”

Positieverbetering
“Voor de duidelijkheid, ik vind het enorm vervelend voor de selectie. Ik heb daar altijd goed contact mee gehad en ook zij vonden het jammer dat ik wegging. Ze begrepen echter wel dat ik instapte in de trein, of misschien zelfs wel sneltrein, die voorbijkwam. OFC speelt namelijk twee niveaus hoger en in het voetbal is het, heel normaal als je een duidelijke prestatieverbetering hebt, dat je daarvoor gaat. Legmeervogels had het daarbij over normen en waarden, maar dit gaat niet om de privésfeer, maar om een positieverbetering in de werksfeer. Zij ontnamen mij deze verbetering, terwijl ik gewoon voor het hoogst haalbare wil gaan.”

Nieuwe start
Al met al staat Van der Mije sinds eind november op sportpark OFC voor de groep. “Eric Heerings moest helaas vanwege privéredenen al eerder stoppen en dus werd er onder zijn assistenten (Barry Tjeertes en Bert Blank, Red.) getraind. Barry was ondertussen druk met het behalen van zijn trainingspapieren en ook gaf hij training bij Olympia Haarlem, al met al kwam hij tijd te kort.”

“Daarom ben ik er dus bijgekomen en ik zie een groep met ontzettend veel kwaliteiten. Momenteel staan we tweede, maar wel tien punten achter op koploper OSS’20. Toch kan de tweede plek zomaar heel belangrijk worden, dus we gaan als groep voor het hoogst haalbare. Afgelopen weekend zijn goed van start gegaan met een 0-4 overwinning op concurrent HSC ’21.”

Tekst: Mitch Marinus

OFC: Gemeente vervroegt deadline & sluiting aanvechten bij rechter

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)