Home / Algemeen / Roy van der Mije wordt nieuwe hoofdtrainer van Legmeervogels

Roy van der Mije wordt nieuwe hoofdtrainer van Legmeervogels

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft twee weken na het aangekondigde vertrek van Florian Wolf (SJC) een opvolger kunnen presenteren. Vanaf komende zomer gaat Roy van der Mije aan de slag in Uithoorn. De oefenmeester had eerder Blauw-Wit en JOS/Watergraafsmeer onder zijn hoede.

Al vrij snel bleken Legmeervogels en Van der Mije, die de topkandidaat was voor de vacante functie, goed te klikken. “Wij willen heel graag door met onze eigen spelers en jongens uit onze opleiding kansen bieden. Daar haakt Roy keurig bij aan”, zegt technisch manager Henny Snel. “We willen voorkomen dat we weer een inhaalslag moeten maken zoals afgelopen seizoen. Om de aantallen te laten kloppen hebben we best wat spelers moeten halen, terwijl je toch een bepaalde herkenbaarheid moet creëeren.”

Momenteel is de oefenmeester Hoofd Jeugdopleiding bij het Haarlemse EDO, waar hij tussen 2012 en 2016 succes beleefden in de top van het amateurvoetbal. Met JOS/Watergraafsmeer degradeerde Van der Mije in 2017 uit de Hoofdklasse en lukte het hem in zijn tweede seizoen niet te promoveren. Legmeervogels moet deze jaargang alle zeilen bijzetten om in de zondag eerste klasse A te blijven. Met slechts elf punten uit even zoveel wedstrijden staan de Uithoorners op een tegenvallende voorlaatste plaats.

Van der Mije heeft voor één seizoen getekend, met intentie voor een langere samenwerking.