Ruben Adney laat Purmersteijn achter zich voor Ajax

Na zeven jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld, verlaat Ruben Adney aan het einde van het seizoen zondag Hoofdklasser Purmersteijn. De 25-jarige middenvelder kiest voor een nieuwe uitdaging en verkast naar Ajax.

“Ik heb hier heel veel mooie dingen meegemaakt. Twee keer kampioen geworden, de beker gewonnen. Ik heb echt een fantastische tijd gehad. Maar na zeven jaar was ik toch wel toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Adney. Vorig seizoen was er al interesse van enkele clubs, maar wees hij die af omdat de middenvelder met Purmersteijn in de Hoofdklasse wilde spelen en de aanvoerdersband kreeg. “Als ik weg zou gaan, moest dat wel op het juiste moment zijn. We zijn nu een stabiele Hoofdklasser. Een mooi moment voor iets nieuws.”

Adney sprak een week geleden met de nieuwe trainer Yuri Rose en werd enthousiast van zijn plannen. “Hij wil volgend seizoen voor de bovenste plekken meedoen en ziet voor mij een taak weggelegd op het middenveld. Ik zal natuurlijk als nieuwkomer de concurrentie moeten aangaan. Hij denkt dat ik goed bij het spel van Ajax pas en van meerwaarde kan zijn.”

Vanwege het vertrek van de gebroeders Berry en Mike van ’t Land naar DHSC kan de zaterdag Hoofdklasser vers bloed op het middenveld goed gebruiken. Adney is na Marijn Sterk (OFC) en Reda Kharchouch (Quick Boys) de derde aanwinst voor volgend seizoen. Bovendien worden Celso Uhlenbeek, Cedric Main, Soeremly Te Vrede en Patrick van der Kuijl definitief overgeheveld vanuit het tweede elftal. “Zij krijgen volgend seizoen een kans zich te bewijzen in de A-selectie”, zegt teammanager Jan Fleijsman.

Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)