Ruben Loeve (WVHEDW) zoekt nog naar scherpte: “Er komt een kantelpunt”

Bij Ruben Loeve wil het momenteel nog niet vlotten. De middenvelder van WV-HEDW maakte afgelopen weekend tegen Marken (0-1) pas zijn tweede doelpunt van het seizoen. Behoorlijk wat minder dan de veertien die hij vorig seizoen in de eerste klasse maakte. Terug van een blessure hoopt Loeve in de topper tegen ZOB op een kantelpunt.

Op het moment dat de middenvelder verstek moest laten gaan met een lichte hamstringblessure, begon WV-HEDW ineens met grote uitslagen te winnen, met als hoogtepunt de 7-0 bij hoofdklasser Hollandia. “Misschien ben ik wel de oorzaak”, glimlacht Loeve. “Maar het zit mij niet heel dwars. Ik heb er nog steeds plezier in, dus dat is het probleem niet. Ik scoor niet meer zo makkelijk. Waarschijnlijk heb ik een paar doelpunten nodig voor een stuk vertrouwen en dan gaan ze er vervolgens uit alle hoeken en standen in.”

Een gebrek aan scorend vermogen is WV-HEDW niet vreemd. In de eerste klasse hadden de Amsterdammers teveel kansen nodig om doelpunten te maken – met degradatie tot gevolg – en ook in de tweede klasse loopt het nog niet. In twaalf competitiewedstrijden werd slechts 23 keer gescoord. “Achterin staat het goed, maar voorin zijn we nog een beetje zoekende. Ik weet niet waar dat aan ligt. Het belangrijkste is dat we de wedstrijden winnen, ook al is het niet altijd even mooi. En er komt een kantelpunt…”

Foto Jan Vonk | Een jaar geleden maakte Loeve nog vier doelpunten in één wedstrijd (tegen Volendam).

De middenvelder hoopt dat deze aanstaande zaterdag komt, in de topper tegen nummer twee ZOB. “Het is een belangrijke wedstrijd. HBOK (1-0 nederlaag) en BOL (2-2) vond ik niet onverslaanbaar, ik heb het idee dat ZOB iets sterker is. De as is afkomstig van Zwaluwen’30 en verder hebben ze een stevig ploegje. We moeten dit ook als een belangrijke wedstrijd beschouwen. ”

Cruciaal voor de kampioensambities (“aan het begin van het seizoen hebben we dat hard geroepen, misschien een beetje branie”) wil Loeve de wedstrijd tegen ZOB nog niet noemen. “Je kan achterop raken, maar het is geen beslissende wedstrijd. Dat kan ook niet zo vlak voor de winterstop. Al zou het wel lekker zijn om nu eens een ploeg die boven ons staat te kunnen pakken.”

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)