Home / Algemeen / Ruime zege voor AFC op Marken

Ruime zege voor AFC op Marken

AFC startte vorige week de competitie met een zege op FC Weesp. Zaterdag ging het op bezoek bij Marken, dat zijn eerste twee duels met ruime cijfers had verloren. Dat gebeurde ook tegen AFC, de Amsterdammers vertrokken met een 0-4 zege.

Vanaf de start waren de Amsterdammers het meest gevaarlijk en dat resulteerde al snel in diverse corners, maar echt grote kansen creëerde het nog niet. Marken kwam er een keer gevaarlijk uit met Bart Schipper, die richting het doel van Jesse Goes ging. Daarna nam AFC het heft weer in handen en moest Marken-goalie Wesley Uithuisje meerdere malen ingrijpen. Maar na een half uur werd de score geopend. Dennis Wooninck strafte slordig uitverdedigen af: 0-1.

Het duurde even in de tweede helft voordat AFC de voorsprong comfortabeler wist te maken, maar na ruim een uur slaagde het daarin. Balverlies van Arno Boes bood Daniël Zoutberg de gelegenheid om de 0-2 aan te tekenen. Even later was AFC uit een vrije trap dicht bij de 0-3, maar deze eindigde op de paal. Lang leek de schade dus beperkt te blijven voor Marken, maar in de laatste vijf minuten maakte AFC toch nog twee goals. Eerst schoot Jaimy Roemer onhoudbaar binnen en vlak voor tijd maakte hij ook zijn tweede goal.

Een uitstekende competitiestart voor AFC dus, dat volgende week DWS ontvangt. DWS boekte zaterdag zijn eerste competitiezege, 2-1 tegen Arsenal.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Tom Poederbach

DWS buigt vroege achterstand om tegen Arsenal

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC