Ruime zege Wartburgia in Groningen

Na een lange reis vanuit Amsterdam kwam Wartburgia dames 1 rond 13:30 uur aan op het sportcomplex van The Knickebockers. Na een stevige warming-up kon geconstateerd worden dat de dames te maken kregen met een erg stroef kunstgrasveld. Of dit de reden was of de lange busreis voor het slecht starten van de Amsterdammers blijft een raadsel. De eerste twintig minuten van de eerste helft waren slordig, waarin vaak de lange bal werd gehanteerd en onnodig balverlies werd geleden. Gelukkig kwam ook de tegenstander niet goed uit de startblokken.

Wat kansen van beide kanten volgde, vooral kopkansen. Zo waren zowel Laura als Jorinda dicht bij een doelpunt, maar verdween de bal uiteindelijk naast de goal. Wartburgia begon na twintig minuten haar draai te vinden wat resulteerde in beter en verzorgder voetbal. In de 37e minuut was het dan ook verdiend raak! Bouchra wist het doel te vinden op aangeven van Linda en zo kwam Wartburgia in Groningen op voorsprong. Toch was nog niet alle gevaar geweken, in de 40e minuut waren The Knickebockers dichtbij een doelpunt uit een vrije trap. Gelukkig was Eefje weer scherp en wist zij de bal op knappe wijze uit het doel te houden. Wartburgia reageerde met een aanval van Sien op de linkerkant in de 40e minuut die voor gaf op Jorinda. Jorinda liet deze kans niet onbenut en schoot ‘m feilloos binnen. 0-2. Jorinda had de smaak te pakken en maakte nog geen 5 minuten later haar tweede doelpunt van de middag, een voor in de boeken. Toch wisten The Knickebockers voor rust nog iets terug te doen, met een hard schot op de lat, die terugkaatste achter de doellijn na het toucheren van Eefje. 1-3.

Wartburgia kwam geconcentreerd uit de rust en al snel wist Laura de weg naar de goal te vinden, zij werd in de 16-meter onderuit gehaald waarnaar de scheidsrechter de bal op de stip legde. Suus maakte koelbloedig af door de bal rechts langs de keeper te plaatsen. Toch kwamen The Knickebockers er enkele keren gevaarlijk uit. Wederom enkele lastige kopballen die rakelings voorlangs gingen. Maar, Wartburgia liet zich niet kennen en bleef haar spelletje spelen. Linda ontving de bal op het middenveld, die de bal prachtig tussendoor kon steken op Sien, zij behield het overzicht vervolgens en gaf de ingevallen Latoya de kans haar stempel te drukken op de wedstrijd met de 1-5. De 2-5 viel tien minuten later uit een vrije trap die knap werd ingekopt in de rechter bovenhoek. Hierna opende Wartburgia het slot offensief, waarin het team veel voor de goal van TKB te vinden was. Bouchra maakte net als Jorinda haar tweede van de middag en zo ook het laatste doelpunt na terug leggen van gelegenheidsspits Eline. The Knickebockers – Wartburgia eindigde in het hoge Noorden in een 2-6 overwinning!