Ruud Visser (NFC): “Kans om achterstand op Martinus te verkleinen”

Aanstaande zondag staat in de vierde klasse F de topper tussen NFC en Sporting Martinus op het programma. Sporting Martinus staat nog ongeslagen bovenaan met 29 punten uit elf wedstrijden. De koploper liet alleen punten liggen op bezoek bij RKDES en afgelopen zondag, thuis tegen Aalsmeer. NFC volgt met zes punten achterstand op de tweede plaats. De ploeg van Ruud Visser heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en het hoopt de achterstand op Sporting Martinus zondag op eigen veld te verkleinen. Beide trainers kijken uit naar de topper van zondag.

NFC is de laatste weken goed op dreef. Het pakte uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten en trainer Ruud Visser is dan ook content met het voetbal wat zijn ploeg laat zien. “We voetballen goed de laatste tijd en we komen steeds beter in ons spel. Afgelopen zondag hebben we ondanks de slechte weersomstandigheden ook goed voetbal laten zien.”

Visser is vol vertrouwen voor de wedstrijd van aanstaande zondag. “Afgelopen zondag hadden we nog wat problemen met blessures, schorsingen en afwezigen met andere verplichtingen. Voor komend weekend is iedereen echter weer herstelt en beschikbaar. We zijn dus op volle oorlogssterkte.

De oefenmeester is nog niet bezig met het kampioenschap. “Het is geen cruciale wedstrijd voor het kampioenschap, maar wel een belangrijke wedstrijd om bovenin mee te blijven strijden. Ik heb Sporting Martinus een paar keer zien spelen toen wij afgelast waren. Het is een sterke ploeg wat echt als een team speelt. Zij laten ook weinig punten liggen tegen de mindere ploegen in de competitie. Wij moeten echter uitgaan van eigen kracht en moeten gewoon vol aan de bak. We hebben de kans om drie verliespunten goed te maken. Het is spannend zo vlak voor de winterstop. Iedereen in de top speelt tegen elkaar en we zullen zondag om 16:00 uur zien wie de sterkste is.”

Visser zijn collega Ron Gerlof is ook klaar voor de topper van zondag. “Ook wij beschikken over een fitte selectie en zijn dus ook op volle oorlogssterkte. We hadden de afgelopen weken nog wel wat kleine blessures, waaronder onze eerste keeper, maar ook hij kan zondag weer spelen.”

Ron Gerlof

Martinus verspeelde afgelopen weekeinde een voorsprong tegen Aalsmeer en dus twee punten in de strijd om het kampioenschap. “Daar baalde ik wel even van,” zegt de coach. “Als je een kwartier voor tijd 1-0 voor komt dan hoop je dat je die wedstrijd uiteindelijk wint. Toch ben ik op dit moment een tevreden coach. Als je na elf wedstrijden nog ongeslagen bent, negen keer heb gewonnen en twee keer gelijk gespeeld, dan kan ik gewoon spreken van een uitstekend seizoen tot nu toe.”

Gerlof geeft aan dat hij voor zondag niet te veel naar NFC kijkt. “Wij gaan uit van onze eigen kracht en zullen als team deze wedstrijd moeten winnen. Ik ken wel een aantal spelers van NFC, maar verder zullen we vooral ons eigen spel moeten spelen. Ik denk dat wij als team sterker zijn en zij individueel wellicht wat beter. Het zal een spannende wedstrijd worden en ik hoop dat wij de punten pakken.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!