Foto martinianen.nl

Ruud Visser verlengt contract: “Ik ben een gelukkig mens en daar hoort NFC bij”

Ruud Visser is ook volgend seizoen trainer van zondag vierdeklasser NFC. De oefenmeester heeft zijn contract met een jaar verlengd. Daarmee gaat Visser zijn vierde seizoen in bij de Amstelveense club.

Het was voor Visser geen moeilijke keuze. “Het bevalt gewoon heel goed. We hebben een hartstikke leuke groep en een goede accommodatie. Ik heb het hier echt naar mijn zin.” Visser is nog nog niet klaar in Amstelveen. “Ik heb echt de intentie om samen met die jongens wat te bereiken. Ik wil er graag tijd in steken. Waarom zou je weg gaan als het je goed bevalt? Ik heb ook vier jaar bij RODA’23 gezeten en nu ga ik mijn vierde seizoen bij NFC in. Eerlijk gezegd had ik dat dat verwacht toen ik begon. Maar ik ben een gelukkig mens en daar hoort NFC bij.”

Sinds de degradatie van NFC uit de derde klasse in 2012 eindigde de club steevast in de subtop van de vierde klasse (achtereenvolgens: derde, vierde en twee keer vijfde), maar lukt het niet om de promotie te bewerkstelligen. “We zijn een club waar geen geld is. We doen het met jongens die graag bij ons spelen. Dat zijn jongens die net de boot missen of bij hun vrienden willen spelen. Er zijn zelfs vierdeklassers die betalen. Dat wil NFC niet en daar sta ik ook volledig achter.”

Desondanks gaat NFC voor promotie. Dit seizoen steekt Alliance ’22 er met kop en schouders bovenuit. De club uit Haarlem won tot nu alle wedstrijden. “Vorig jaar kwamen we een puntje tekort voor de nacompetitie. Hopelijk lukt het dit jaar. Maar we hebben natuurlijk wel pech met Alliance. Zoiets maak je zelfs bijna in de vijfde klasse niet mee. Dus we moeten voor de troostprijsjes gaan en dat is een periodetitel.”

Afgelopen weekend begon NFC slecht aan de tweede seizoenshelft. Het verloor met 2-1 van Waterloo, een dure nederlaag in de strijd om de tweede periode. NFC staat nu met drie andere ploegen op een gedeelde tweede plek (achter Alliance ’22 uiteraard), maar HBC heeft een wedstrijd minder gespeeld. “Dat was verschrikkelijk jammer. Bij de 2-1 liet onze keeper de bal door de vingers glippen. Het was allemaal net niet. Bovendien pakte hun keeper pakte alles.”

De strijd om de tweede periode is echter nog niet gelopen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en NFC ontmoet nog concurrenten RCH, HBC en Zwanenburg. “Zwanenburg heeft ook verloren, dus we hadden echt een stap kunnen maken afgelopen weekend. Als we komende drie wedstrijden winnen, doen we echt goede zaken.”

Tekst: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!