Ryan Brown verruilt ZSGOWMS na één seizoen voor Zaanlandia

Ryan Brown vertrekt na één seizoen alweer bij ZSGOWMS. Hij gaat volgend seizoen voetballen bij zondag tweedeklasser Zaanlandia. Brown had vorig seizoen al een gesprek met trainer Ronald Dooijeweerd, maar de buitenspeler koos toen voor ZSGOWMS. Een jaar later maakt hij alsnog de overstap naar de Zaandamse club. Brown kwam in het verleden ook tien seizoenen uit voor Purmersteijn.

De 28-jarige aanvaller hoopt na een minder seizoen bij ZSGOWMS op een leuker jaar bij Zaanlandia. “Ik wil weer dichterbij huis gaan voetballen en ik ben op zoek naar meer gezelligheid en plezier. Het is niet zo dat ik bij ZSGOWMS weg ga door het slechte seizoen, maar ik had er natuurlijk wel meer van verwacht. Zaanlandia is een leuke club en een goede en stabiele tweedeklasser. Vorig seizoen heb ik al een gesprek met de trainer gevoerd en het was dus makkelijk schakelen. Ik voelde me na het gesprek meteen thuis bij de club.”

Voordat Brown de overstap naar Zaanlandia maakt richt hij zich eerst op de degradatiestrijd met ZSGOWMS. “Ik wil het seizoen bij ZSGOWMS wel goed afsluiten. We moeten allereerst winnen van Abcoude om in ieder geval de nacompetitie te halen. De koppen moeten dezelfde kant op staan en we zullen moeten vechten om de club in de tweede klasse te houden. Dan kan de club volgend seizoen met nieuwe jongens misschien wel bovenin meedoen.”

Foto Mario Wormhoudt | Ryan Brown dit seizoen in actie tegen NVC (2-1 zege)

Dat het zover gekomen is met ZSGOWMS dit seizoen is volgens Brown te wijten aan een stukje vastigheid. “Er zijn vorig seizoen veel nieuwe spelers gekomen en we missen daardoor vastigheid in het team. Daarnaast hebben we ook veel wedstrijden onnodig verloren. Als we uit die wedstrijden meer punten hadden gehaald hadden we het onszelf een stuk makkelijker gemaakt.”

De rappe buitenspeler wil volgend seizoen een belangrijke rol vervullen bij Zaanlandia. “Er spelen veel jonge jongens bij Zaanlandia en ik hoop dat ik hun met mijn ervaring wat bij kan brengen. We moeten proberen om in de bovenste regionen mee te draaien en wellicht een periodetitel te winnen. Het belangrijkste is echter dat ik lekker vrij kan voetballen en plezier heb. Dan kan ik ook veel uit mezelf halen.”

Foto boven: Zaanlandia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)